Partij voor de Vrijheid (PVV)


Voortdurende onwil gemeenten om mee te werken aan uitzetting illegalen woensdag 18 juli 2007
Vragen van het lid Fritsma (PVV) aan de staatssecretaris van Justitie, over de voortdurende onwil van gemeenten om mee te werken aan de uitzetting van illegalen die niet onder de pardonregeling vallen.


1.)
Heeft u kennis genomen van het bericht "Weigergemeenten zetten vluchtelingenclubs in"?*


2.)
Hoe beoordeelt u het dat vele gemeenten nog steeds niet bereid zijn om de gegevens van illegalen (die niet onder de pardonregeling vallen) door te geven?


3.)
Hoe beoordeelt u het dat gemeenten daartoe allerlei trucs verzinnen, zoals het inzetten van vluchtelingenorganisaties die illegalen selecteren, zodat de gemeenten niet in het bezit raken van persoonsgegevens van persoonsgegevens?


4.)
Deelt u de mening dat u gelet op genoemd bericht niet meer vol kunt houden dat er een goede samenwerking bestaat met de gemeenten inzake de uitvoering van het generaal pardon / het bewerkstelligen van vertrek van degenen die niet onder het dat pardon vallen?


5.)
Deelt u de mening dat de zogenaamde weigerburgemeesters de wereld op zijn kop zetten door in plaats van op te komen voor orde en veiligheid in hun gemeente het probleem van illegaliteit en de daaraan verbonden criminaliteit in stand houden?


6.)
Erkent u dat bij het instellen van het (verschrikkelijke) generaal pardon uitdrukkelijk is aangegeven dat werk wordt gemaakt van het spoedig uitzetten van vreemdelingen die niet onder de regeling vallen?


7.)
Zo ja, bent u bereid om (in samenwerking met de minister van Binnenlandse Zaken) zorg te dragen voor het ontslag van burgemeesters die zich niet aan deze afspraak houden door (al of niet met misleidende trucs) gegevens van illegalen achter te houden, of anders de pardonregeling in te trekken?


*
http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland/artikel/asp/artnr/161097/index .html


____________________