Gemeente Alkemade


Uitstel invoering Wmo-raad

18-07-2007

Sinds 1 januari 2007 is de gemeente verantwoordelijk voor alle voorzieningen en hulp die in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zijn geregeld. De Wmo stimuleert dat inwoners meedenken en meepraten over de beleidsplannen die de gemeente maakt.

De gemeente hecht grote waarde aan de inbreng van haar inwoners en de maatschappelijke organisaties. Daarom wil ze een Wmo-raad instellen bestaande uit vertegenwoordigers van diverse organisaties die betrokken zijn bij de Wmo. Voor de instelling van deze Wmo-raad heeft de gemeente begin dit jaar een start gemaakt. In verband met de fusieontwikkelingen met Jacobswoude en het hieraan gekoppelde onderzoek naar de positie van Sociale Zaken heeft de gemeente het daadwerkelijk instellen van een Wmo-raad uitgesteld. Het is de bedoeling dat met het invoeren van een Wmo-raad eind 2007 een vervolg wordt gemaakt. Wij zullen u hierover op de gemeentepagina en website blijven informeren.

De gemeente heeft echter weldegelijk overleg met de gebruikers. Met het cliëntenplatform Alkemade vindt op dit moment afstemming en participatie plaats. Het cliëntenplatform Alkemade bestaat uit maatschappelijke organisaties uit onze gemeente en individuele cliënten van de sectie Maatschappelijke Voorzieningen. Het platform geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college met betrekking tot sociaal beleid en voorzieningen.