Gemeente Hilversum

Werken aan de weg

18 juli 2007
De wegwerkzaamheden van 16 t/m 20 juli 2007

De herinrichting van de kruising Koninginneweg/Schoolstraat gaat zijn tweede week in. De kruising én de spoorwegovergang blijven nog vijf weken afgesloten voor autoverkeer. Vanaf Over 't Spoor wordt omgeleid naar de grote spoorwegovergang en de Beatrixtunnel. Vanuit het centrum wordt autoverkeer richting de wijk Noord omgeleid door de Beaxtrixtunnel.
Vrijdag 20 juli wordt de Gijsbrecht van Amstelstraat weer opengesteld voor het doorgaand verkeer. De herinrichting van de weg vanaf de Loosdrechtseweg tot en met de kruising met de Bosdrift is dan klaar. De kruising Kamerlingh Onnesweg/Minckelersstraat wordt op vrijdag 20 juli voor driekwart opengesteld. Alleen het gedeelte van de Minckelersstraat tussen de Kamerlingh Onnesweg en de Jan van der Heijdenstraat blijft nog afgesloten.

Op de Lage Naarderweg wordt fase 1 van de herinrichting afgerond. De weg gaat voor drie weken open voor het verkeer; op 13 augustus begint fase 2: de herinrichting van het gedeelte tussen de Celebeslaan en de rotonde Sumatralaan.
Ook de volgende werken worden in de loop van de week afgerond:


* onder voorbehoud van weersomstandigheden, in de Nassaulaan, vervanging van het riool tussen de Koningsstraat en de Rembrandtlaan;

* in de J.H.B. Koekkoekstraat, vervangen riolering in het gedeelte tussen de Koningsstraat en de Eikbosserweg;
* en in de wijk Noord, aanleg verkeersremmende voorzieningen.

De wegwerkzaamheden van 23 t/m 27 juli 2007

In de komende weken wordt alleen gewerkt aan twee herinrichtingprojecten, die bewust in de schoolvakantie zijn gepland.

Maandag 23 juli start de herinrichting van de kruising Emmastraat/Utrechtseweg/
Soestdijkerstraatweg/Sophialaan, die vier weken zal duren. Vanuit het centrum wordt autoverkeer in de Langestraat richting Baarn en de A27 over de Neuweg en de Gijsbrecht van Amstelstraat omgeleid. Op de rotonde Utrechtseweg/Gijsbrecht van Amstelstraat gaan de auto's naar de A27 rechtsaf de Utrechtseweg op; voor de richting Baarn, maar ook voor de bereikbaarheid van de Soestdijkerstraatweg en omgeving, wordt tijdelijk op de Laapersweg autoverkeer in twee richtingen toegestaan. Vanuit de Prins Bernhardstraat wordt autoverkeer richting Baarn/A27 door de Beatrixtunnel geleid, met uitzondering van vrachtwagens hoger dan 3,50 meter.
Stad in wordt autoverkeer vanuit Baarn over de Ring Oost naar de Beatrixtunnel omgeleid, en vanaf de A27 en de Utrechtseweg langs de route Diependaalselaan-Bosdrift-Havenstraat.

De herinrichting van de kruising Koninginneweg/Schoolstraat begint aan zijn derde week. De kruising èn de spoorwegovergang blijven nog vier weken afgesloten voor autoverkeer. Vanaf Over 't Spoor wordt omgeleid naar de grote spoorwegovergang en de Beatrixtunnel. Vanuit het centrum wordt autoverkeer richting de wijk Noord omgeleid door de Beaxtrixtunnel.

De Minckelersstraat blijft, in afwachting van de start van de herinrichting in augustus, afgesloten tussen de Kamerlingh Onnesweg en de Jan van der Heijdenstraat.