Gemeente Hilversum

Deze week veel wegen weer open

17 juli 2007
Bij de start van de bouwvakantie worden verschillende straten en kruisingen, waar in de afgelopen weken en maanden aan de herinrichting werd gewerkt, weer opengesteld voor alle verkeer. De belangrijkste zijn de kruising Kamerlingh Onnesweg/Minckelers-straat en de kruising van de Gijsbrecht van Amstelstraat met de Bosdrift.

Kamerlingh Onnesweg
De kruising Kamerlingh Onnesweg/ Minckelersstraat met het nieuwe voorrangspleintje wordt voor driekwart opengesteld. Het gedeelte van de Minckelersstraat tussen de Kamerlingh Onnesweg en de Jan van der Heijdenstraat blijft afgesloten tot eind augustus de herinrichting van dat wegvak wordt afgerond.
Vanaf vrijdag is de Kamerlingh Onnesweg dus weer beschikbaar voor het doorgaand verkeer. Autoverkeer richting centrum en stad uit wordt omgeleid. Stad in over de Lorentzweg en stad uit over de Jan van Heijdenstraat en de Lorentzweg riching Laren/A1 en richting Anna?s Hoeve over de Jan van der Heijdenstraat en de Kamerlingh Onnesweg.

Gijsbrecht van Amstelstraat
Met de openstelling van de kruising van de Gijsbrecht van Amstelstraat met de Bosdrift
is na bijna vier maanden weer doorgaand mogelijk over de Gijsbrecht van Amstelstraat. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal deze vrijdag aan het eind van de dag weer open worden gesteld. Vanaf maandag 20 augustus wordt het doorgaand verkeer op de Gijsbrecht overigens nog voor twee weken omgeleid in verband met de herinrichting van de kruising met de Neuweg.