Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Lunteraar aangehouden op verdenking bedreiging met wapen
Publicatiedatum: 18-7-2007 10:45:41

LUNTEREN - Een 39-jarige man uit Lunteren is woensdagochtend vroeg aangehouden op verdenking van bedreiging met een wapen. Een 57-jarige man uit Valkenburg-Houthem was omstreeks kwart over vijf met zijn auto kranten aan het bezorgen op de Nederwoudseweg, toen plotseling de 39-jarige in zijn auto achter hem kwam rijden. Vervolgens zou de Lunterenaar de 57-jarige bij het viaduct dat over de Rijksweg A30 ligt, hebben afgesneden. Toen beide voertuigen tot stilstand waren gebracht, zou de Lunterenaar zijn uitgestapt en een vuurwapengelijkend voorwerp op de man hebben gericht. Vervolgens zou hij weer in zijn auto zijn gestapt en zijn weggereden. De Valkenburger wist het kenteken van de man te noteren en belde de politie. Na onderzoek kwam de verdenking op de Lunterenaar te liggen, waarna agenten hem aan konden houden. Hij zit nog vast op het politiebureau voor nader onderzoek. Over het motief van de man is op dit moment nog niets bekend. Door het slachtoffer is aangifte gedaan. (07-111925)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontrole in Wageningen

Publicatiedatum: 18-7-2007 10:41:16

Wageningen - Het Verkeershandhavingsteam (VHT) heeft dinsdag een verkeerscontrole uitgevoerd op de Nude in Wageningen. Tussen 12.45 uur en 14.00 uur werden 72 passanten gecontroleerd. Van dit aantal reden er drie te hard, droegen drie personen geen gordel en belde één bestuurder niet handsfree.
07-111625

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Voorthuizenaar zonder helm bekeurd

Publicatiedatum: 18-7-2007 10:40:58

Barneveld - Een 16-jarige Voorthuizenaar heeft dinsdagmiddag een bekeuring gekregen op de Van Zuijlen van Nieveltlaan in Barneveld. Agenten zagen de jongen als passagier op een bromfiets rijden. Daarbij droeg de jongen geen helm. De bromfiets - bestuurd door een 19-jarige Apeldoorner - bleek geen kentekenplaat te hebben. De Apeldoorner stopte nabij de kruising met de W. Dreeslaan. Daar kreeg de passagier een bekeuring. De bestuurder moet op het politiebureau komen laten zien dat zijn bromfiets wel een kenteken heeft. 07-111744

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfietser kan bonnen verwachten

Publicatiedatum: 18-7-2007 10:40:37

Wageningen - Surveillerende agenten zagen dinsdagavond in Wageningen een bromfietser verkeersovertredingen maken. De agenten zagen dat de bromfietser over de Geertjesweg reed en een automobilist met hoge snelheid inhaalde. Hierop zijn agenten achter de bromfietser aangegaan. De persoon op de bromfiets bleef met hoge snelheid rijden. Na een bocht naar de Nobelweg kwam deze persoon op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer terecht. Stoptekens werden gegeven, maar daar werd geen gehoor aangegeven. Op de Dolderstraat kwam de bromfietser weer op de verkeerde weghelft terecht en bleef hij met hoge snelheid rijden. Gezien de rijstijl en het gevaar voor overige weggebruikers staakte de politie de achtervolging. Het kenteken van de bromfiets werd genoteerd en de eigenaar van de bromfiets - een 17-jarige Renkumer - wordt benaderd. Onderzocht wordt of de ten naam gestelde zelf heeft gereden. Er worden drie processen-verbaal opgemaakt: één voor het rijgedrag, één voor het negeren van de stoptekens en één voor het geschorste kenteken.
07-111817

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Motorrijder gewond na botsing met wild zwijn op A1
Publicatiedatum: 18-7-2007 10:40:14

Stroe - Een 36-jarige Amsterdamse motorrijder is in de nacht van dinsdag op woensdag gewond geraakt. De man reed over de A1 nabij Stroe, komende uit de richting van Apeldoorn. Plotseling stak een wild zwijn over. Het lukte de Amsterdammer niet om het dier te ontwijken, waarna een botsing volgde. Het dier overleefde de aanrijding niet. De motorrijder liep letsel op (aan zijn hoofd en knieën) en werd voor medische behandeling overgebracht naar ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede.
07-111903

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Lunterens duo verdacht van vernielingen

Publicatiedatum: 18-7-2007 10:39:43

Lunteren - Twee Lunterenaren (37 en 34 jaar oud) zijn in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden in hun woonplaats. De mannen worden er van verdacht vernielingen te hebben aangericht op de Oranjestraat, de Spoorstraat en de Dorpsstraat. Er zouden onder meer planten uit tuinen zijn getrokken, een ruit vernield en werden drie auto's beschadigd (een ruitenwisser en twee spiegels kapot). Tevens werd er op de Dorpsstraat een betonnen tuinbeeld van enkele tientallen centimeters op de Dorpsstraat geplaatst, waardoor een rijdende auto schade opliep. Op de Barneveldseweg werden die nacht twee fietsen weggenomen. Van de verdachten waren signalementen bekend. Agenten zijn in de omgeving van de genoemde straten gaan zoeken en kwamen uiteindelijk de twee elders in Lunteren (nabij hun woning) tegen. De mannen werden aangehouden en gedroegen zich daarbij recalcitrant. Controle wees uit dat de twee onder invloed van alcohol verkeerden. Inmiddels is er door twaalf personen aangifte gedaan. Deze gestolen fietsen zijn nabij de verdachten aangetroffen. De twee Lunterenaren zitten nog vast. 07-111303

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053