Gemeente Binnenmaas

De Staatkundig Gereformeerde Partij Binnenmaas heeft het volgende persbericht verstuurd:

Wethouder Hoek legt functie neer

Op maandagavond 16 juli heeft wethouder J. Hoek (SGP) van de gemeente Binnenmaas het besluit genomen om per direct zijn ambt als wethouder neer te leggen.

Wethouder Hoek heeft dit zwaarwegende besluit gemotiveerd met de reden, dat de druk die het wethouderschap met zich meebrengt hem belemmeringen oplevert in zijn functioneren als wethouder, en dat een verder vervolg binnen het College van Burgemeester en Wethouders niet unaniem wordt ondersteund.

Over de binnen het college ontstane situatie is in de afgelopen dagen overleg geweest tussen de fracties van de coalitiepartijen GBBM, CDA, PvdA en SGP. De SGP-fractie van de gemeente Binnenmaas heeft hieruit geconcludeerd, dat er onvoldoende reden aanwezig is te veronderstellen, dat het op korte termijn binnen het college zal komen tot een hechte en vruchtbare wijze van samen-werken. Om deze reden heeft de SGP-fractie besloten hiervoor geen verdere verantwoordelijkheid te willen dragen, en de samenwerking binnen de coalitie om deze reden te moeten beëindigen.

De heer Hoek had in zijn hoedanigheid als wethouder de volgende zaken in zijn politieke portefeuille: openbare werken, het beheer en onderhoud openbare gebouwen (behalve sportaccommodaties), verkeer en vervoer, economische zaken, monumentenzorg en molens.