Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Brand Jacomij Metalen BV op bedrijventerrein in Wijk bij Duurstede

De brandweercorpsen van het district Utrechtse Heuvelrug is de hele nacht bezig geweest met het onder controle houden van de brand bij Jacomij Metalen BV aan de Hoge Maat in Wijk bij Duurstede. Met de steeds wijzigende wind, kon de brandweer niet meer doen. Het betekent dat de brand weliswaar onder controle is, maar nog niet uit.

Op woensdagochtend om 07.00 uur is gestart met het puin van het opgeslagen materiaal uit elkaar trekken en verder blussen. Men verwacht nog 8 à 10 uur bezig te zijn met het blussen van de brand.

Ten gevolge van de brand is nog steeds sprake van rookontwikkeling en stank. Niet alleen in Wijk bij Duurstede zelf, maar ook veel breder in de regio, tot in de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Amersfoort en de regio Noord-Oost Gelderland.

Geen gevaren op voor de volksgezondheid
De rook- en stankontwikkeling levert geen gevaren op voor de volksgezondheid. Inwoners kunnen zich daarom ook gewoon op straat begeven, naar school of aan het werk gaan.
Wel blijft het advies van kracht om, als er rook of stankoverlast merkbaar is uw wijk of buurt, gedurende de periode van blussen nog steeds ramen en deuren gesloten te houden en - indien mogelijk - mechanische ventilatie uit te zetten. Is die rook of stank niet meer merkbaar, dan kunnen inwoners van de gelegenheid gebruik maken om even hun huis te luchten. Dit advies geldt in ieder geval nog voor woensdag 18 juli.

Mensen die specifiek medische vragen hebben kunnen tijden kantooruren met vragen terecht bij de GGD Midden Nederland, telefoon (030) 60 86 08 6, of uiteraard contact opnemen met de eigen huisarts.

Voor actule informatie: www.wijkbijduurstede.nl Voor foto's van de brand: www.112regioutrecht.nl en www.112heuvelrug.nl