Deelgemeente Charlois Rotterdam

Deelgemeentepagina 18 juli 2007

In pdf (3 mb) en in tekst.


* Besluiten dagelijks bestuur

* Aanvragen bouwvergunningen

* Deelgemeente wil aantal OK-punten uitbreiden
* Grote schoonmaak

* Buurtbemiddelaars krijgen certificaat

* Zestig jaar samen

* Begeleidingscommissie Putselaan / Hillelaan
* Brassbandfestival in de Tarwewijk

* Zin in een actieve zomer?

Besluiten Dagelijks Bestuur

Besluiten die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois neemt, kunnen ook anderen dan de direct belanghebbenden aangaan. De Algemene Wet Bestuursrecht en diverse andere wetten en verordeningen geven belanghebbenden de mogelijkheid om een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift in te dienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie. Dit dient te gebeuren binnen zes weken, gerekend vanaf de dag na bekendmaking van het besluit.

Nadere inlichtingen over het desbetreffend besluit, onder andere over de precieze datum van bekendmaking, kunt u verkrijgen bij de deelgemeentesecretarie, Boerhaavestraat 11. Tel. 410 74 10. Daar kunt u tevens meer informatie krijgen over de wettelijke mogelijkheden tot indiening van een bezwaar/beroepschrift.

Diegenen die van mening zijn dat de onmiddellijke uitvoering van een besluit niet dient plaats te hebben, kunnen -naast het indienen van een bezwaarschrift- een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Stuur een afschrift van het besluit waarvoor u een voorziening vraagt evenals een afschrift van het door u ingediende beropepschrift mee met uw verzoek.

Onderstaand vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Algemene Plaatselijke Verordening:

Vergunning verleend:

1. aan Immits b.v. voor het laten optreden van twee muzikanten op het Metroplein nabij de trap naar Ahoy op vrijdag 13 juli 2007 van 17.30 tot 22.00 uur, zaterdag 14 juli 2007 van 17.30 tot 22.00 uur en zondag 15 juli 2007 van 15.30 tot 22.00 uur i.v.m. het North Sea Jazz Festival 2007 in Ahoy (besluit 10 juli 2007);
2. aan Rotterdam Festivals/Rotterdam 2007 City of Architecture voor het plaatsen van twee vlaggenmasten op het Charloisse Hoofd nabij de ingang van de voetgangerstunnel in de periode van 27 juni 2007 tot en met 22 augustus 2007.(besluit 11 juli 2007);
3. voor het plaatsen van een bord in de voetbalkooi op het Gouwplein (besluit 11 juli 2007).

Vergunning verleend:

1. voor het plaatsen van fietstrommels op grond van artikel 2.1.9. lid 2 onder a van de Algemene Plaatselijke Verordening Rotterdam op de volgende locaties:

- Geervlietstraat 27 in de parkeerstrook;
- Struitenweg 42 in de parkeerstrook;

- Schere 222-268 op het trottoir nabij de parkeerstrook;
- Karel de Stouteplein op het trottoir nabij de Doklaan;
- Katendrechtse Lagedijk 118 op het trottoir (besluit 10 juli 2007)

Kapvergunningen:

Vergunning verleend:

1. voor het kappen van een robinia pseudoacacia staande in de voortuin Courzandseweg 49. De boom moet worden gekapt omdat hij te groot is voor zijn standplaats. Ook staat te boom te dicht op de erfgrens en het huis; als de boom omvalt ontstaat veel schade. Zonder herplantplicht (besluit 13 juli 2007).

Verkeer:

Besluit:

1. a. tot het intrekken van het verkeersbesluit d.d. 27 april 1987, verzameling 1987/61 onder 4, inhoudend het aanwijzen van een standplaats voor vijf taxis aan de zuidoostelijke zijde van de Mijnsherenlaan nabij de Brielselaan door plaatsing van bord 54a bijlage II Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens; b. tot het aanwijzen van een standplaats voor vijf taxis aan de Brielselaan secundair, het weggedeelte gelegen tussen de Mijnsherenl\aan en de Gaesbeekstraat ter hoogte van de huisnummers 10-30 en 36 (besluit 10 juli 2007).

Besluiten hoofd sector Bouw- en Woningtoezicht Rotterdam namens het dagelijks bestuur:

Huisvestingswet/Huisvestingsverordening Rotterdam:

Toestemming verleend:


1. voor het onttrekken van de panden Burghsluissingel 27 t/m 73 (oneven), Ellewoutsdijkstraat 2 t/m 108 (even) en Ellewoutsdijkstraat 110 t/m 228 (even) aan hun bestemming ten behoeve van sloop (besluit 28 juni 2007)

Besluiten directeur Publiekszaken Rotterdam namens het dagelijks bestuur:

Gehandicaptenparkeerplaatsen:

Ingetrokken:


1. het besluit d.d. 16 maart 2000 waarbij een gehandicaptenparkeerplaats is toegewezen op de Lokhorst 2^e vak op parkeerplaats t.h.v. ingang 350 (besluit 3 juli 2007).

De besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl . U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).

Aanvragen bouw- en sloopvergunningen

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois maakt in het kader van art. 41 van de Woningwet bekend dat de volgende aanvraag voor een bouwvergunning is ingediend:

1. voor het gedeeltelijk veranderen van de indeling van de woning, Wolphaertsbocht 102 A-01

Ook is de volgende aanvraag voor een sloopvergunning ingediend:
1. voor het slopen van opstallen Schuilenburg 105 A t/m 123 D, Wildenburg 10 A t/m 19 D, Ringelenburg 1A t/m 19 D, Ringelenburg 2 A t/m 20 D, Kronenburg 1 A t/m 19 D en Kronenburg 2A t/m 20 D.

Bovengenoemde plannen moeten nog volledig worden beoordeeld.

Informatie over de voortgang van bovengenoemde plannen kan worden verkregen bij het Secretariaat Bouwtoezicht, Galvanistraat 15, tel.
489 49 66, 489 55 88 of 489 64 37.

De status van de afhandeling van een bouwaanvraag kunt u ook inzien op de website: http://www.statusbouwaanvraag.cimplex.nl/. U moet dan wel beschikken over een inlogcode. Die wordt aan betrokkenen verstrekt via de ontvangstbevestiging door dS+V. Wie niet beschikt over de inlogcode kan wel zoeken ( bijvoorbeeld op postcode) welke bouwaanvragen er gedaan zijn in dat gebied. De meest actuele staan bovenaan.

Rotterdam, 18 juli 2007

Namens het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois,

H. Goedhart

Directeur dS+V

Deelgemeente wil aantal OK-punten uitbreiden

De komende jaren moet het aantal OK-punten in Charlois worden uitgebreid tot 100 in 2010. Dit jaar nog moeten er in Charlois 20 OK-punten zijn. Dat vindt het dagelijks bestuur van de deelgemeente.

Bij een OK-punt kunt u terecht als u getuige of slachtoffer bent van straatgeweld of als u zich bedreigd voelt op straat. OK-punten zijn openbare gebouwen zoals horecavestigingen, winkels of wijkgebouwen waar een veilige haven wordt geboden, vaak ook in de avonduren. Bij een OK-punt kunt u uw verhaal kwijt en krijgt u hulp.

Voordat een organisatie OK-punt kan worden, moeten medewerkers de OK-training volgen. Zij leren omgaan met situaties die zich kunnen voordoen in de praktijk en hoe een slachtoffer zich voelt. Bij goede afronding van de training ontvangt de cursist een OK-diploma en het OK-punt een certificaat. Dit is voorzien van een unieke aan het systeem van de meldkamer van de politie gekoppelde code. Als deze wordt genoemd bij het bellen van 1-1-2 verschijnen de adresgegevens van het OK-punt daar op de monitor. De politie weet dan dat het om een serieuze melding gaat. U herkent een OK-punt aan het ronde OK-logo. OK-punten zijn een initiatief van de Rotterdamse Stichting Meld Geweld.

In het bestuursprogramma 2006-2010 van de deelgemeente is opgenomen dat het aantal OK-punten verhoogd moet worden om het sociale veiligheidsniveau in de wijken te vergroten. Op dit moment zijn er in Charlois twaalf locaties.Het is de bedoeling, dat dit aantal dit jaar uitgroeit tot 20. In 2008 moeten er 30 nieuwe OK-punten bijkomen. Uiteindelijk is het doel om in 2010 100 locaties in heel Charlois te hebben waar OK-punten gevestigd zijn.

Een OK-punt is te herkennen aan het verlichte uithangbord met het OK-logo aan de gevel.

Op dit moment telt de deelgemeente Charlois twaalf OK-punten:


- Café Charlois, Katendrechtse Lagedijk 300b


- Café Het Nieuwe Concert, Zuidhoek 1


- De Gastronoom, Metroplein 18


- Tankstation Quick Service Kievit, Slinge 244


- Wijkgebouw Larenkamp, Slinge 303


- Stadstoezicht Maastunnel, Charloisse Hoofd 27


- Stadstoezicht Zuidplein, Pleinweg 200


- Wijkgebouw Middelburgt, Plein 1953 nr. 191


- Roteb Vaerhorst, Vaerhorst 4a


- Roteb Brielselaan, Brielselaan 226 228


- Roteb Albatroslaan, Albatroslaan 68


- Lounge restaurant Sultan, Zuidplein 109

Meer informatie, ook over andere OK-punten in de stad, vindt u op www.meldgeweld.nl

Heeft u een horeca-onderneming, een winkel of een ander openbaar gebouw, bij voorkeur een waar ook s avonds mensen zijn, en heeft u interesse om OK-punt te worden? Dan kunt u contact opnemen met deelgemeente Charlois, Sofyan Ben-Koubia, tel. 010 410 74 89, e-mail: s.ben-koubia@charlois.rotterdam.nl of bij Stichting Meld Geweld, tel.
010-425 31 77, e-mail: info@meldgeweld.nl

Fotobijschrift;

Een OK-punt is te herkennen aan het verlichte uithangbord met het OK-logo.

Grote schoonmaak

Afgelopen weekend konden de bewoners van het blok Pompstraat /Westduëlstraat in Oud-Charlois aan de slag om hun binnenterrein op te ruimen. Speciaal daarvoor waren grote afvalcontainers neergezet. Een echte grote schoonmaak dus!

De deelgemeente en woningcorporatie De Nieuwe Unie hadden de bewoners door middel van een brief opgeroepen hun tuin, schuren en bergingen op te ruimen en hadden zowel in de Pompstraat als de Westduëlstraat grote containers laten neerzetten, waar bewoners hun afval kwijt konden.

Het binnenpad, de tuinen en de schuurtjes tussen en achter de woningen in dit blok waren namelijk zeer vervuild en lagen vol grofvuil. Deelgemeente Charlois en De Nieuwe Unie zijn zelf nadrukkelijk bezig met een actieve aanpak van alle mogelijke soorten overlast en vervuiling in de deelgemeente en vinden het belangrijk de betrokkenheid van bewoners te stimuleren.

De bewoners kregen hulp bij hun opruimactie. Op vrijdag 13 heeft Multigroen namens de Nieuwe Unie de tuinen van leegstaande woningen van de Nieuwe Unie leeggeruimd. Op zaterdag waren drie medewerkers van Ontwikkelingsmaatschappij IJsselmonde (OMIJ) aanwezig om de bewoners de helpende hand te bieden bij het opruimen van tuin, schuur of berging. Na de opruimdagen is het de bedoeling dan de bewoners zelf hun tuin, schuur en binnenpad schoonhouden.

Buurtbemiddelaars krijgen certificaat

Vandaag, woensdag 18 juli, vindt tussen 17.30 en 18.30 uur een unieke certificaatuitreiking (jongeren)buurtbemiddeling plaats in Slag 7 Slag nr. 7 in de deelgemeente Feijenoord.

Buurtbemiddelaars de naam zegt het al bemiddelen in hun buurt bij (dreigende) conflicten tussen buurtgenoten, bijvoorbeeld bij geluidsoverlast. Een zinvolle bezigheid, want het maakt wonen en leven in de buurt er prettiger op. Onder de noemer Jongeren Lossen het op (JOLO) doen jonge buurtbemiddelaars hetzelfde voor hun leeftijdgenoten. Nieuwe buurtbemiddelaars volgen een training, waarna zij een certificaat ontvangen.

Uitreiking

De dagelijks bestuurders Ed Goverde (Charlois), Robert Baruch (Feijenoord), en Elbert Kelholt (IJsselmonde) reiken op 18 juli certificaten uit aan de in februari en mei door CoCon getrainde buurtbemiddelaars. Bovendien worden de certificaten uitgereikt aan de JOLOers die in mei en in juli getraind zijn. Aan alle drie is gevraagd om de kersverse bemiddelaars toe te spreken.

Voor het eerst in het tienjarig bestaan van buurtbemiddeling in Rotterdam vindt er een gecombineerde officiële bijeenkomst plaats van Buurtbemiddeling met JOLO.

In totaal ontvangen 19 buurtbemiddelaars en 10 JOLOers hun certificaat of bewijs van deelname. Het is ook de eerste keer dat van de drie zuidelijke deelgemeenten de betreffende portefeuillehouders gezamenlijk optreden voor Buurtbemiddeling en JOLO.

Zestig jaar samen

Op maandag 9 juli 2007 was het alweer zestig jaar geleden dat de heer Evers en mevrouw Evers-Groeneveld elkaar het jawoord hebben gegeven. Ze leerden elkaar kennen bij een vriendin thuis waar de heer Evers inwoonde. Het eerste huis waar zij woonden was in de Millinxstraat. Via de Vlasakkerstraat en Essenburgstraat zijn zij vanaf 1956 woonachtig in Pendrecht. Het echtpaar kreeg 3 kinderen, maar liefst drie dochters. De familie is intussen uitgebreid met 8 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.

De heer Evers heeft tot zijn 53e jaar gewerkt in de meubelbranche en heeft later in verband met rugklachten tot aan zijn pensioen gewerkt als conciërge in een school in de Moerkerkestraat en later in de Polslandstraat. Mevrouw Evers heeft zoals toentertijd gebruikelijk het huishouden gerund en dat tot ieders volle tevredenheid.

De heer Evers en mevrouw Evers-Groeneveld hebben samen erg veel gefietst, soms op mooie dagen tot aan Scheveningen toe. Ook bezochten zij met de auto regelmatig Zeeland.

Dick Lockhorst, voorzitter van de deelgemeente Charlois, kwam hen feliciteren met een boeket bloemen en een cadeautje.

Begeleidingscommissie Putselaan / Hillelaan

De tweede begeleidingscommissie Putselaan / Hillelaan vergadert woensdag 25 juli om 19.30 uur in de C1000 op de Hillelaan 77.

De begeleidingscommissie fungeert als een soort klankbordgroep voor bewoners en ondernemers die vragen / klachten hebben of geïnformeerd willen worden over de werkzaamheden die op dit moment aan de gang zijn in de Putselaan en in de Hillelaan. Ook bewoners en ondernemers uit de Tarwewijk en omgeving zijn van harte welkom, omdat zij ook overlast (kunnen) ondervinden van de werkzaamheden.

Aan de orde komen onder meer de stand van zaken rond de werkzaamheden Putselaan / Hillelaan. Daarna is er gelegenheid vragen te stellen.

Wilt u hierbij aanwezig zijn dan kunt zich opgeven bij mevrouw Toet van Gemeentewerken, via telefoonnummer: 010-4893458 of via email: hillelaan@gw.rotterdam.nl of putselaan@gw.rotterdam.nl.

Brassbandfestival in de Tarwewijk

Op zaterdag 21 juli treedt een achttal brassbands uit verschillende buurten in Rotterdam op tijdens het vijfde Rotterdam Brassband Festival. De brassbands komen vanaf 13.30 uur al spelend naar het festivalterrein op het Wevershoekterrein, waar ook tientallen kraampjes staan. De bands geven vervolgens (vanaf 15.00 uur) een podiumshow. Het festival duurt tot 19.00 uur.

Het festival is opgezet om de vele nieuwe en meer ervaren Caribische brassbands in Rotterdam en omgeving een podium te geven waarop zij zich aan een groot publiek kunnen presenteren en is een opmaat voor het Zomercarnaval.

Zin in een actieve zomer?

Dan is er goed nieuws! Charlois Welzijn, Thuis op Straat en The Mall organiseren deze zomer tal van activiteiten speciaal voor jou!

De deelgemeente Charlois heeft deze activiteiten gebundeld in een overzicht dat je kunt afhalen bij bewonersorganisaties, bibliotheken, activiteitencentra en natuurlijk bij de deelgemeente aan de Boerhaavestraat 11. Dezelfde informatie kun je vinden op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl

In het Zuiderpark

Nog tot en met zondag 22 juli organiseert het jongerenwerk van Charlois Welzijn elke middag tussen 13.00 en 22.00 uur diverse spannende activiteiten in het Zuiderpark (grasveld achter Ahoy). Met onder meer zeilen en sumoworstelen (donderdag), wandklimen en fietscross (vrijdag), beachvolleybal en BBQ (zaterdag) en pannavoetbal & picknick (zondag). Elke dag is er aerobics, een Open Podium en een kampvuur. Meer informatie op www.charlois.rotterdam.nl

The Mall Millinx

Bij The Mall Millinx kun je deze week terecht voor Meidenkamp / sport (donderdag 19), Meidenkamp (vrijdag) Inloop (zondag), Karten (dinsdag), inloop (woensdag) en sport (donderdag)

Deelname aan de activiteiten is alleen voor pasjeshouders van The Mall. Als je mee wilt doen, meldt je dan aan bij The Mall, Moerkerkestraat 144a. Inlichtingen: (010) 283 3020

TOS

Thuis op Straat (TOS) is tot 1 september actief in op diverse plekken in de wijken Oud-Charlois, Zuidwijk en Pendrecht. Kijk op www.charlois.rotterdam.nl voor tijden en locaties.