Provincie Flevoland



Samenwerking Flevoland en Noord-Holland bij ontwikkeling kantoorlocaties en bedrijventerreinen

De provincies Flevoland en Noord-Holland hebben tijdens de 6^e Noordvleugelconferentie afspraken gemaakt over een toegesneden aanbod van regionale, nationale en internationale kantoorlocaties en de realisatie van bedrijventerreinen. De betere regionale afstemming en samenwerking moeten leiden tot voldoende en passend aanbod van werklocaties, aansluitend bij de vraag. Dit zal leiden tot een vermindering van het overschot van kantoren. De aanbodgerichte benadering wordt nu omgezet naar een vraaggerichte strategie. Een en ander wordt uitgewerkt in het Platform Bedrijventerreinen en Kantoorlocaties (Plabeka).

Gedeputeerde Andries Greiner: "In het noordelijk deel van de Randstad erkennen alle partijen de specifieke positie van Almere, vooral in relatie tot de onevenwichtige woon-werkbalans en de huidige en toekomstige woningbouwopgave. " Afgesproken is een gezamenlijk onderzoek uit te voeren naar aanvullende maatregelen om de werkgelegenheidsontwikkeling in Almere verder te stimuleren.

Om de toekomstige economische groei van de Randstad mogelijk te maken is ruimte nodig. Daarom werken gemeenten en de provincies Noord-Holland en Flevoland samen in de `Noordvleugel van de Randstad' om als toplocatie op de internationale kaart te blijven staan. Flevoland beschikt over ruimte, en een reservoir aan capabele arbeidskrachten. In het nieuwe Omgevingsplan voor Flevoland is dan ook ruimte gereserveerd om te kunnen werken. Aantrekkelijke en noodzakelijke werklocaties zijn bijvoorbeeld Almere Poort, de kruising A6/A27 en terreinen ten oosten van de A27 en nabij vliegveld Lelystad.