Provincie Flevoland



Leader+ voor Wandelpad rond Biddinghuizen

Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland heeft een Leader+ bijdrage toegekend van EUR 90.042 toe te kennen aan het project `Wandelpad rond Biddinghuizen'. Het project kost totaal EUR 273.422.

De Stichting Bouwen aan Biddinghuizen (een onderdeel van Dorpsbelangen Biddinghuizen) heeft een natuurbelevingspad rond Biddinghuizen ontwikkeld in samenwerking met diverse plaatselijke verenigingen, het bedrijfsleven en vrijwilligers. Ook de gemeente Dronten en de provincie zijn bij de plannen betrokken.

Om het natuurbelevingspad te realiseren zullen bestaande wandelroutes met elkaar in verbinding gebracht worden. Hiervoor worden bestaande paden gerenoveerd en hersteld en zullen nieuwe wandelpaden aangelegd worden. Een belangrijke schakel in het traject is het Eiland. Deze wordt voorzien van een extra brug waardoor men het Eiland als doorgaand traject kan gebruiken. De oevers van de Hoge Vaart, ter plaatse van het Bos van Biddinghuizen worden op een
natuurvriendelijke manier ingericht.

Het rondje Biddinghuizen voert langs het water, over het eiland door het bos en door het dorp en is in totaal 7 kilometer lang. De lengte van de wandeling kan men overigens zelf bepalen want de paden staan op diverse plaatsen in verbinding met het dorp.