Gemeente Medemblik

Politie gaat wijkgericht aan de slag

Informatie van buurtbewoners is van grote waarde voor de politie. Hoe meer en gerichter de informatie is die wij van bewoners krijgen, hoe gerichter wij aan de slag kunnen gaan aldus Koos Bakker. Hij is één van de wijkcoördinatoren van de politie. Een wijkcoördinator is het aanspreekpunt van de politie in de wijk.

Burger betrekken
De politie houdt zich onder meer bezig met preventief toezicht, verkeersveiligheid, jeugdproblematiek en het handhaven van de openbare orde. De burger wordt steeds meer betrokken bij politiewerk. De belangrijkste informatiebron zijn de individuele bewoners, maar ook de buurtverenigingen en ondernemers. Loopt de overlast van een groep uit de hand dan is ingrijpen noodzakelijk. Dit betekent dat de politie en gemeente de ouders van jongeren actief aanspreekt op het gedrag van hun kind.

Veel informatie over wat er speelt in de wijk wordt gehaald uit aangiftes en meldingen. Het is belangrijk om zaken te melden zoals overlast door jongeren, auto-inbraak, te hard rijden door de straat en vermoedens van criminele activiteiten. Schade wordt zoveel mogelijk verhaald op de dader of jongerengroep.

Persoonlijk gesprek
Aangifte doen, overlast melden of een persoonlijk gesprek met wijkcoördinator Koos Bakker, kan via 0900-8844. Meer informatie staat op de website van de politie: www.politie.nl. Anoniem misdaad melden kan via 0800-7000 of kijk op www.meldmisdaadanoniem.nl.