Deelgemeente Charlois Rotterdam

Buurtbemiddelaars krijgen certificaat

Woensdag 18 juli vindt tussen 17.30 en 18.30 uur een unieke certificaatuitreiking (jongeren)buurtbemiddeling plaats in Slag 7, Slag nr. 7 in de deelgemeente Feijenoord.

Buurtbemiddelaars de naam zegt het al bemiddelen in hun buurt bij (dreigende) conflicten tussen buurtgenoten, bijvoorbeeld bij geluidsoverlast. Een zinvolle bezigheid, want het maakt wonen en leven in de buurt er prettiger op. Onder de noemer Jongeren Lossen het op (JOLO) doen jonge buurtbemiddelaars hetzelfde voor hun leeftijdgenoten. Nieuwe buurtbemiddelaars volgen een training, waarna zij een certificaat ontvangen.

Uitreiking

De dagelijks bestuurders Ed Goverde (Charlois), Robert Baruch (Feijenoord), en Elbert Kelholt (IJsselmonde) reiken op 18 juli certificaten uit aan de in februari en mei door CoCon getrainde buurtbemiddelaars. Bovendien worden de certificaten uitgereikt aan de JOLOers die in mei en in juli getraind zijn. Aan alle drie is gevraagd om de kersverse bemiddelaars toe te spreken.

Voor het eerst in het tienjarig bestaan van buurtbemiddeling in Rotterdam vindt er een gecombineerde officiële bijeenkomst plaats van Buurtbemiddeling met JOLO.

In totaal ontvangen 19 buurtbemiddelaars en 10 JOLOers hun certificaat of bewijs van deelname. Het is ook de eerste keer dat van de drie zuidelijke deelgemeenten de betreffende portefeuillehouders gezamenlijk optreden voor Buurtbemiddeling en JOLO.