Gemeente Almelo

Historische schepen meren aan in Almelo

16 juli 2007 - In de haven bij de Javatoren zijn de eerste schepen aangekomen die meedoen aan de Almelose Havendagen. Het nautische schouwspel begint woensdag.

Javabrug open voor antieke schepen

De Almelose Havendagen beginnen woensdag 18 juli en duren tot en met vrijdag 20 juli. Op dit moment worden zo'n vijftig varende monumenten verwacht, waaronder veel oude sleepboten. Veel deelnemers zij nu op de Coevordense Historische Havendagen, vanwaar ze in konvooi varen naar Almelo.

Er is een uitgebreid randprogramma, met elke dag
duikdemonstraties van onderwatersportvereniging Galathea, de Zandacademie maakt sculpturen, in de bibliotheek zijn exposities, speelfilms zoals De schippers van de Kameleon (deel 1) en Op hoop van Zegen en woensdag vanaf 14.30 uur houdt auteur Vibeke Roeper een lezing over Michiel Adriaensz de Ruyter.

Op het podium aan de haven treden woensdag vanaf 19.00 uur de Romantik Sailors op, een shantykoor uit Iserlohn en om 20.00 uur Fremde Fratsen, stemmingsmuziek uit Langeveen.

De horeca heeft een groot paviljoen laten bouwen op de kade, met onder andere een palingrokerij en een antieke ijskraam. De Havendagen beginnen dinsdagavond met een ontmoeting tussen schippers en sponsoren.
Het evenement is georganiseerd door de vrijwilligers van de Stichting Almelo Promotion (STAP).