Gemeente Den Haag

De Paul Krugerlaan is dé multiculturele winkelstraat van Den Haag en ligt in de wijk Transvaal. De komende twee jaar wordt deze laan en het Paul Krugerplein flink opgeknapt. Niet alleen de gevels en openbare ruimte worden vernieuwd, maar er komen ook nieuwe ondernemingen bij. Zo ook lunchroom Kale, die wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen) op woensdag 18 juli officieel opent.

Wethouder Marnix Norder bakt in Kale om 16.00 uur Turkse broodjes af. De feestelijke opening wordt begeleid door buikdansers en bediening in Turkse klederdracht. Wethouder Norder toont met zijn aanwezigheid het belang aan van verschillende soorten winkels en horeca en van goede ondernemers: Deze lunchroom versterkt de multiculturele aantrekkingskracht van de wijk. Ik hoop dat meer ondernemers dit voorbeeld volgen en samen in de buurt willen investeren.

Transvaal biedt kansen
Den Haag wil uitgroeien tot Wéreldstad aan zee. Daartoe heeft de gemeente negen kansenzones aangewezen; Transvaal is daar een onderdeel van. De gemeente investeert daarom in economie, werken en wonen. Ze knapt woningen op en stimuleert goede vestigingsmogelijkheden voor multiculturele ondernemers, wat ook goed is voor de werkgelegenheid. De bereikbaarheid verbetert met de aanpak van tramlijn 11. Daarnaast zijn scholing, veiligheid, welzijn en sociale controle belangrijke aandachtspunten in de wijk. Diverse organisaties proberen met Persuiteenlopende projecten de contacten tussen oude en nieuwe bewoners te stimuleren. Er zijn inburgering- en andere onderwijsprogrammas ontwikkeld en er worden verschillende activiteiten voor specifieke doelgroepen, zoals jongeren georganiseerd. Daarmee wordt wonen in Transvaal nog aangenamer.

Meer informatie
Meer informatie over de Paul Krugerlaan vindt u op www.paulkrugerlaandenhaag.nl
Meer informatie over de ontwikkelingen in Transvaal vindt u op www.transvaalkwartier.nl