Gemeente Delft

Dick Rensen steekt handen uit de mouwen tijdens kindertuinieren

Woensdag 18 juli biedt wethouder Dick Rensen (Jeugd en Onderwijs) een helpende hand bij het Kindertuinieren in kindertuin De Papaver. Kindertuinieren is één van de activiteiten in het kader van de brede school in Delft. Kinderen leren met Kindertuinieren meer over de natuur en doen mee aan een leuke en leerzame tijdsbesteding na schooltijd.

Ook dit seizoen hebben weer zo'n 2000 kinderen via school of buitenschoolse opvang deelgenomen aan brede schoolactiviteiten. In totaal participeren zo'n 50 instellingen en verenigingen in het brede schoolprogramma. Kinderen kunnen zo deelnemen aan leuke en leerzame activiteiten voor, na en tijdens schooltijd.

Stichting Kindertuinen is één van de Delftse verenigingen/clubs van het brede schoolprogramma; zij verzorgen het Kindertuinieren. Met deze activiteit enthousiasmeren ze kinderen over alles wat de natuur biedt en maken hen bewust over waar voedsel vandaan komt.

De Delftse brede schoolaanpak houdt meer in dan alleen activiteiten. Het gaat om een totaalaanpak, waarbij de gehele keten rond de school in Delft wordt verstevigd. Op vijf locaties wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan dagarrangementen. Van 7-19 uur kunnen kinderen naast hun schooluren deelnemen aan culturele en educatieve activiteiten.

In de eerste week na de schoolvakantie ligt het nieuwe programma voor de brede schoolactiviteiten op alle Delftse basisscholen. Dit programma wordt samengesteld door de brede schoolmakelaar, samen met scholen, buitenschoolse opvang en de aanbieders. In enkele wijken is er voor volgend schooljaar extra aanbod voor de jongste groepen (1 en 2).

Noot voor de pers

Er is gelegenheid voor leden van de pers om hierbij aanwezig te zijn.

Tijd: 14.45-15.15 uur

Locatie: Kindertuinen De Papaver, Korftlaan 6

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeanine Bekking, communicatieadviseur via 015 2602500 of jbekking@delft.nl