Pijnacker-Nootdorp


datum 13 juli 2007

Uitnodiging voor de pers
Fokuswoningen in Pijnacker stap dichterbij

Op woensdag 18 juli om 16.00 uur ondertekenen vier partijen een intentieverklaring voor de realisatie van 16 Fokuswoningen in Keijzershof. De ondertekening vindt plaats in kamer 3.07 in het gemeentekantoor in Pijnacker.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp, woningcorporatie Rondom Wonen, Stichting Fokus en het Regionaal Patiënten Consumenten Platform (RPCP-DWO) zijn al enige tijd in gesprek voor het realiseren van 16 Fokuswoningen. Met de ondertekening van de intentieverklaring komt de realisatie een stap dichterbij.

Een Fokusproject bestaat uit twaalf tot achttien aangepaste woningen en een ADL-eenheid (hulppost). Vanuit de ADL-eenheid wordt op afroep en aanwijzing assistentie verleend, 24 uur per dag. De woningen zijn speciaal gebouwd voor rolstoelgebruikers. Fokuswoningen zijn verspreid gebouwd in een woonwijk en worden verhuurd door een woningcorporatie, in dit geval Rondom Wonen uit Pijnacker. De woningen worden gebouwd in de nieuwe wijk Keijzershof in Pijnacker Zuid. In deelplan De Erven worden acht Fokus-eengezinswoningen ontwikkeld en in de Noord-oosthoek acht vierkamer appartementen.

Met de intentieverklaring geven de vier partijen aan zich in te zetten voor de realisatie van deze 16 Fokuswoningen in Keijzershof, waaronder werving van belangstellenden en de realisatie van goed aangepaste woningen.

De ondertekenaars zijn:


* Stichting Fokus: mevrouw G.W.F. Teunissen- te Pas, voorzitter Raad van Toezicht
* RPCP-DWO (deze organisatie heet binnenkort Zorgbelang): de heer J. de Borst, directeur
* Gemeente Pijnacker-Nootdorp: de heer L.C.H. Suijker, wethouder Zorg en Welzijn
* Rondom Wonen: de heer ing. L.W. Greven, algemeen directeur

Programma
16.00 uur Ontvangst en welkomstwoord door wethouder Suijker 16.05 uur Toelichting op project door de heer Greven van Rondom Wonen 16.15 uur Ondertekening intentieovereenkomst 16.20 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen (pers) 16.30 uur Informeel napraten