Gemeente Vlist


COMMUNICATIE & VOORLICHTING
Dorpsplein 8, 2821 AS Stolwijk
0182 ­ 348410 (telefoon) / 0182 ­ 341325 (fax)
www.gemvlist.nl (website) / m.vd.hoeven@gem-vlist.nl (e-mail)

Persbericht 13 juli 2007

Nieuwe schommels en glijbaan op speelterrein Boterbloem/Madelief

Op woensdagmiddag 18 juli 2007 om 15.30 uur opent wethouder Ton van Dorp het nieuwe speeltoestel op het terrein bij de Boterbloem/Madelief in Haastrecht. Alle kinderen uit de buurt en hun ouders zijn welkom. De kinderen hebben vrij lang moeten wachten op de nieuwe schommels en de glijbaan. Om dat een beetje goed te maken, trakteert de wethouder hen op een ijsje.

Tijdens een halfjaarlijkse keuring in 2006 bleek dat het oude toestel niet meer voldeed aan de veiligheidseisen. Het moest daarom vrij plotseling worden weggehaald. Er lag toen nog geen plan klaar om het toestel te vervangen. Daarom duurde het relatief lang voordat de nieuwe speelvoorziening er kwam. De gemeente wil dit in de toekomst voorkomen door gerichter beleid voor speelterreinen te ontwikkelen. Wethouder Van Dorp is blij dat het toestel er nu is: "Voor de buurtbewoners leek het een tijd lang alsof er niets gebeurde. Gelukkig hoeven zij niet meer te wachten en kunnen de kinderen weer fijn spelen."


------------------------------------------------------ einde bericht ------------------------------------------------------------