Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 12-07-2007

Televisie

EENVANDAAG

Uitzending vanaf woensdag 18 juli
Nederland 1 - 18.20 uur

FRACTIEVOORZITTERS OP STAGE BIJ EENVANDAAG

Politici maken hun eigen tv-reportage

Pieter van Geel als reporter op een school, Mark Rutte tussen de politieagenten of Jaques Tichelaar die een reportage maakt over jongeren en hun overmatige alcoholgebruik. Vanaf woensdag 18 juli is dit wekelijks te zien in het actualiteitenprogramma EENVANDAAG.

De fractievoorzitters van de politieke partijen in de Tweede Kamer gaan op stage als televisiejournalist bij EENVANDAAG. Zij krijgen de gelegenheid om voor één dag aan de andere kant van de camera te staan. Ze houden zelf de interviews, monteren de beelden en spreken uiteindelijk ook de voice-overtekst in. Het werk dat normaal gesproken de verslaggever doet.

De politici kiezen zelf het onderwerp. Zo maakt PvdA-er Tichelaar een reportage over een camping, waar ze een speciale aanpak hebben voor jongeren die te veel alcohol drinken. CDA-er Pieter van Geel doet verslag op een school waar extra veel aandacht is voor ondernemerschap. VVD-leider Mark Rutte maakt een verhaal over agressie tegen politieagenten.

In een speciale 'making-offreportage' wordt een kijkje achter de schermen gegeven en is te zien hoe de politici het er vanaf brengen tijdens de interviews en montage.

Pieter van Geel, die woensdag 18 juli het spits afbijt: "Nu is me extra goed duidelijk geworden waarom politici helder en kort moeten antwoorden voor de camera". In de komende afleveringen zijn te zien:
- woensdag 25 juli: Jacques Tichelaar (PvdA)

- woensdag 01 augustus: Agnes Kant (SP)

- woensdag 08 augustus: Alexander Pechtold (D66)
- woensdag 15 augustus: Geert Wilders (PVV)

- woensdag 22 augstus: Mark Rutte (VVD)

- woensdag 29 augustus: Femke Halsema (GroenLinks)

Voor meer informatie: www.eenvandaag.nl