Gemeente Beek


Cheque voor topzwemmer Michel Heijnen

Beek, juli 2007

Op woensdag 18 juli a.s. zal burgemeester Armand Cremers een cheque van 250 overhandigen aan Michel Heijnen. Michel timmert al een aantal jaren behoorlijk aan de weg in zijn tak van sport: het open water zwemmen. Zijn doelstelling voor de lange termijn is deelname aan de Olympische Spelen in Londen in 2012. De gemeente Beek wil met deze kleine financiële geste de topsporter een hart onder de riem steken om deze doelstelling te halen.

Michel is ook lid van het Talent Team Limburg. Dit team een virtueel team waarin de beste talenten (leeftijd 17 t/m 21 jaar) zijn verenigd. Dit Talent Team Limburg moet het uithangbord worden voor de talentontwikkeling in Limburg. Het Talent Team Limburg versterkt het Limburgse gevoel en creëert een breed provinciaal draagvak voor de topsport. Bovendien hebben de leden van het talentteam een voorbeeldfunctie voor alle jeugdige sporters in Limburg. Ieder jaar worden de leden van het talent team individueel beoordeeld en zal er gekeken worden of het lidmaatschap verlengd zal worden. Ook zullen er sporters aan het team worden toegevoegd. Via het faciliteitennetwerk van Topsport Limburg en het Topsporttalentenfonds krijgen de talenten en hun ouders extra ondersteuning gedurende hun opleiding tot topsporter.

Het open water zwemmen is een relatief onbekende en individuele sport. Michel is dan ook niet bij een Beekse vereniging aangesloten. De kosten die de sporter moet maken bijzonder hoog zijn. Het gaat dan toch om bedragen tussen de 20.000 en 30.000. Het betreft dan binnenlandse en buitenlandse trainingen en binnen- en buitenlandse wedstrijden. Open water zwemmen is een sport die het goede weer over de hele wereld volgt. De kosten worden door Michel zelf (studiebeurs), ouders en giften van derden bij elkaar gesprokkeld.

Hoewel de Beekse bijdrage slechts een druppel op een gloeiende plaat lijkt, is elke bijdrage voor Michel welkom. En hoewel Beek eigenlijk geen topsportbeleid heeft, wil men de inzet en passie die deze jonge sporter ten toon spreidt, toch ondersteunen middels deze bijdrage. Een en ander past overigens ook in het onlangs geventileerde denken van de burgemeesters van Beek en Stein om de regio Westelijke Mijnstreek zich meer te laten profilleren als (top)sportregio.