Gemeente Den Haag

Stadsboerderij Hoeve Bijdorp organiseert deze zomer de 'dierenolympiade'. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen tijdens verschillende opdrachten hun sportieve vaardigheden testen en vergelijken met de prestaties van dieren. De olympiade start op 18 juli met een openingsceremonie en duurt tot 31 augustus.

Zo snel als.
Tijdens de dierenolympiade kunnen kinderen hun sportieve prestaties meten aan dieren die op en rond de boerderij leven. Een stopwatch, potlood en scoreblad is op te halen bij de beheerder van de stadsboerderij. Vragen waarmee de kinderen aan de slag gaan zijn bijvoorbeeld: Ben je net zo snel als een haas of lijkt het meer op een slak? Kun je zo hoog springen als een kikker of een sprinkhaan? En ben je zo sterk als een paard?

Olympisch vuur
De opening van de olympiade vindt plaats op woensdag 18 juli om 14 uur. Op de stadsboerderij wordt tijdens de opening het olympisch vuur ontstoken. Bezoekers kunnen zelf een medaille maken. Met de zelfgemaakte medaille kunnen kinderen op de foto tijdens een echte huldiging op het erepodium.

Meedoen
Deelname aan de dierenolympiade is gratis. De borg voor het stopwatch, potlood en scoreblad bedraagt 2,50. Stadsboerderij Hoeve Bijdorp ligt in recreatiegebied Madestein en is te bereiken via de Loosduinse Hoofdstraat naast nummer 1184. De boerderij is open van dinsdag t/m zondag van 9.00 tot 17.00 uur. De dierenolympiade duurt van 18 juli tot en met 31 augustus. Meer informatie over de stadsboerderijen in Den Haag staat op www.denhaag.nl/stadsboerderijen.