Gemeente Mook & Middelaar


VIERDAAGSE VUURWERK

Vierdaagse vuurwerk weer terug naar Mookse maasoever

Mook- Woensdag 18 juli 2007 tussen 23.30 en 24.00 uur wordt het traditionele vierdaagse vuurwerk van 4-daagse comité Cuijk weer als vanouds afgestoken vanaf de Mookse kant van de Maas.

Het is al jarenlang traditie om op de woensdag van de vierdaagse een spectaculair vuurwerk af te steken aan de Mookse kant van de Maas, tegenover de kade van Cuijk. Dit levert toeschouwers op de Cuijkse kade een zeer fraai schouwspel.

De afgelopen twee jaar is het vuurwerk om organisatorische redenen echter afgestoken aan de Cuijkse kant van de Maas. Door ruimtegebrek moest dit vuurwerk aan grootsheid inleveren. Na goed overleg tussen de burgemeesters van Cuijk en Mook en de Mookse boeren, van wie de weilanden voor het vuurwerk altijd gebruikt werden, is er besloten het vuurwerk weer terug te laten keren naar de Mookse maasoever. Dankzij de zeer goede samenwerking met de betreffende boeren is het mogelijk het vuurwerk traditioneel en op een veilige manier aan de Mookse kant te ontsteken zodat iedereen weer als vanouds vanaf de Cuijkse kade van het spektakel kan genieten.