Gemeente Beek


Speuren naar sporen

Op zoek naar de verborgen geheimen van de bosdieren

in en rond Plinthos te Daniken op woensdagmiddag 18 juli 2007

Op woensdagmiddag 18 juli a.s. kunnen alle kinderen van 7 tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, de natuurspeurderstocht Speuren naar sporen uitvoeren.
Deze activiteit begint in centrum Plinthos en gaat vervolgens verder in het natuurgebied Daniken.

Speuren naar sporen

Vaak leven in de natuur meer dieren dan je op het eerste oog kunt zien. Vooral in het bos houden veel dieren zich overdag schuil. Maar met goed speurwerk kun je er achter komen welke dieren er leven. Dieren laten namelijk sporen achter. Pootafdrukken natuurlijk, maar ook vraatsporen of uitwerpselen. Vaak verraden holletjes en hoopjes zand hun woonplek.
Met deze speurderstocht kun je zelf de verborgen geheimen van de dieren ontdekken.
De speurtocht begint met enkele leuke doe-activiteiten in de bovenverdieping van centrum Plinthos. Daarna krijg je een speurderstas mee en ga je naar het bos. In deze tas zit een boekje en spulletjes. Het boekje wijst je de weg en er staan enkele spannende opdrachten in voor onderweg. De spulletjes heb je nodig om het speurderswerk uit te voeren. Als je klaar bent lever je de speurderstas in centrum Plinthos weer in.
De tocht gaat door holle wegen en is daarom niet geschikt voor wandelwagens.

Aanvang van deze natuurspeurderstocht is 14.00 uur en deze duurt ongeveer anderhalf uur. De kosten voor deelname bedraagt 1,- per kind. Vooraf aanmelden door op dinsdag, woensdag en donderdag te bellen: 046 475 84 23 of via e-mail: info@cnme-mw.org.

Centrum Plinthos te Schinnen, vlakbij Geleen, bereiken met:


* Openbaar vervoer
Vanaf station Geleen-Oost de spoorwegovergang Danikerstraat nemen en de weg volgen tot Daniken 1.

* Eigen vervoer
A76 afslag Geleen-Beek; richting Munstergeleen/Schinnen; na spoorwegovergang 2e straat re, Daniken; na 200 m aan de linkerkant, parkeren voor de gerestaureerde steenfabriek.