Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Roze Woensdag 2007 tijdens 'Nijmeegse zomerfeesten'

De Roze Nachtburgemeester presenteert:

Nijmegen. In het kader van de jaarlijks wederkerende festiviteiten rondom de 'Nijmeegse zomerfeesten' presenteert de Roze Nachtburgemeester tijdens de 4-daagse op 18 juli 2007 de 'Roze woensdag'.

Op 'Roze Woensdag' worden de lopers traditioneel verwelkomd door de cafés en toeschouwers uit Nijmegen en ver daar buiten. 'Roze Woensdag', een dag mede geïnitieerd door het grote succes van de 'Roze Zaterdag' en de 'Roze Maandag' (Tilburg), werd aanvankelijk sinds 1998 door 'Roze' horeca in de van Welderenstraat georganiseerd. Later haakten steeds meer ondernemers uit de Nijmeegse ringstraten aan. Vanwege de grote bezoekers aantallen - in 2005 alleen al bijna 7.000 bezoekers - heeft de vierdaagse leiding gemeend de route te moeten omleiden via Waalkade, Hertogstraat en de van Broeckhuysenstraat.

Vorig jaar is de doortocht door de vierdaagse organisatie afgelast vanwege de hitte en de daardoor ontstane ongevallen eerder die week. Daarom belooft het dit jaar een dubbel zo groot feest te worden! Ondernemers uit de Hertogstraat en 'RNB Events' organiseren wederom de 'Roze Woensdag 2007'. Maar ook elders in de stad worden activiteiten georganiseerd. Tijdens en na afloop van de doortocht zullen er op een groot podium in de Hertogstraat in samenwerking met 't Hoofdkantoor en Diezel Café diverse optredens plaatsvinden. Vanaf 12:00 uur worden daar de lopers muzikaal ondersteund door DJ Miss Erica. In de loop van de dag is er een verrassingsact aangeboden door www.ikwilopvallen.nl Om 17:00 uur 'Groove & Dance' en v.a. 20:00 uur is het podium beschikbaar voor de Rotterdamse feestband 'Shakyground'. Een Top 40 coverband met een repertoire van energy funk, soul & groovy disco, afgewisseld met optredens van Linda Estell (bekend van T-Spoon). De officiële after party vindt v.a. 24:00 uur plaats in café - discotheek de Mythe aan de Platenmakersstraat.

Locatie : Hertogstraat te Nijmegen
Datum : woensdag 18 juli 2007
Toegang : Gratis!
Aanvang : 12:00 uur
Einde : 24:00 uur (straatfeest), horeca sluit 04:00 uur

Binnenkort meer informatie: www.rozewoensdag.nl

Einde bericht
Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht