Gemeente Bronckhorst

Gemeente geeft bureau Lindenhout opdracht Jekk Bronckhorst te ontwikkelen en uit te voeren

In 2006 stelde de gemeente Bronckhorst een jeugdbeleid op. Hierin is een aantal actiepunten opgenomen, waaronder het opstarten van een signaleringsnetwerk in Bronckhorst om overlast op straat door jongeren te voorkomen/verminderen. Ook wel een Jekk (Jeugd en kleine criminaliteit) genaamd. B en w hebben vandaag besloten Lindenhout (een jeugdzorgorgansatie in Gelderland) opdracht te geven om in Bronckhorst een Jekk in te zetten. Hiermee is een bedrag gemoeid van ruim E 100.000,- voor een periode van twee jaar. De gemeente en de provincie bekostigen allebei een deel van dit bedrag.

Samen met betrokken organisaties zoals onder meer de politie, algemeen maatschappelijk werk, jongerenopbouwwerk en de gemeente gaat Lindenhout problemen die zich voordoen in Bronckhorst in beeld brengen, bekijken hoe deze het beste aangepakt kunnen worden en welke inzet van betrokken organisaties en het Jekk gewenst is. Doel van de Jekk-hulp is proberen te voorkomen dat jongeren in een later stadium zwaardere hulp nodig hebben of in aanraking (blijven) komen met de politie. Het Jekk richt zich op 12-18 jarigen, groepen en individuele jongeren, die regels overtreden of dreigen problemen te gaan veroorzaken en het gezin waar de jongere deel van uitmaakt. Ze gaat direct aan de slag op basis van signalen uit de naaste omgeving en de medewerkers hebben een actieve niet afwachtende en volhardende houding, wat nodig is om eventuele ongemotiveerde jongeren te activeren.

In haar jeugdbeleid staat dat de gemeente de Bronckhorster jeugd een plezierige en leefbare leefomgeving wil bieden zodat ze kunnen binnen een veilig thuis,- onderwijs- en buurtklimaat tot zelfstandige en verantwoordelijke volwassenen kunnen opgroeien. De behoeften en ontwikkelingsmogelijkheden van de jeugd vormen het uitgangspunt.

Hengelo Gld., 17 juli 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --