Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 175

datum: 17 juli 2007

Sport- en Beweegwijzer voor mensen met een beperking

Sportservice Midden Nederland heeft in samenwerking met de NV SRO een Sport- en Beweegwijzer voor aangepast sporten in Amersfoort uitgebracht. Hierin staan alle sport- en beweegactiviteiten die geschikt zijn voor mensen met een beperking en/of een chronische aandoening. De Sport- en Beweegwijzer is mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht.

Aerobics, badminton, basketbal, boogschieten, country line dance, (volks)dansen, (medisch) fitness, gymnastiek, hockey, sport en spel, tafeltennis, Tai Chi, voetbal, en zwemmen. Er zijn veel mogelijkheden voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking om te sporten. In de Sport- en Beweegwijzer staat per sportaanbieder informatie over de diverse beweegprogramma's, accommodaties en speciale voorzieningen. Wie geĂŻnteresseerd is in een activiteit kan contact opnemen met de contactpersoon van de vereniging die in wijzer genoemd staat of een keer gratis en vrijblijvend een kijkje nemen.

De Sport- en Beweegwijzer is op diverse plaatsen in Amersfoort verkrijgbaar, waaronder de Informatiewinkel, de wijkcentra en de ouderensteunpunten. Hij is ook digitaal te raadplegen op www.usportanders.nl. Wie het moeilijk vindt om uit het sportaanbod een keuze te maken kan advies vragen aan Margriet Rota. Zij is sportconsulent aangepast sporten bij Sportservice Midden Nederland en geeft naast adviezen ook algemene informatie. Margriet Rota is bereikbaar op dinsdag t/m vrijdag , telefoon 030 - 751 38 48, email mrota@sportservicemiddennederland.nl.

Informatie: Petri den Doop, communicatieadviseur voor de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO), 033 469 43 55, pca.dendoop@amersfoort.nl.


---- --