Gemeente Nijmegen

persbericht

Embargo tot dinsdag 17 juli 21.30 uur

Datum Nummer persbericht

17 juli 2007 070717R

Erepenning Nijmegen voor Wim Jansen

De heer W.Th.J. Jansen (65) krijgt op de Zilveren Erepenning van de stad Nijmegen uitgereikt door burgemeester Thom de Graaf. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn verdiensten voor de Stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen. De uitreiking vindt plaats op dinsdag 17 juli om 21.30 uur tijdens het traditionele Vierdaagsediner in de Schepenhal van het stadhuis.

Sinds 1996 is Wim Jansen Voorzitter van de Stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, ook wel Stichting de 4Daagse. Sinds die tijd is hij ook vice-voorzitter van de Koninklijke Bond voor Lichamelijke Opvoeding. Als algemeen manager en marsleider draagt hij de eindverantwoordelijkheid voor vierdaagse afstandsmarsen in Nijmegen. Bijna het hele jaar is hij bezig met het organiseren van de Vierdaagse. Ieder jaar voert hij vele gesprekken met de deelnemende partijen, gemeenten, politie en defensie, rode kruis en andere deskundigen. Maar het blijft niet alleen bij vergaderen. Op alle wandeldagen is Wim Jansen 's ochtends ochtend om half vier present om het eerste kaartje te knippen bij de militairen in kamp Heumensoord en daarna weer bij andere wandelaars in de stad. Als marsleider staat hij tijdens de vierdaagse iedere dag de pers te woord, meerdere malen per dag. Hij is het gezicht van de Nijmeegse Vierdaagse naar de pers en naar het publiek.

De 91ste Vierdaagse zal de laatste zijn voor Wim Jansen als voorzitter van Stichting De 4daagse en als zodanig 'de marsleider'. Jansen wordt in 2008 opgevolgd door Johan Willemstein, die thans de functie van technisch manager in het stichtingsbestuur bekleedt



Gemeente Nijmegen