AEGON

AEGON Spaarbeleg wordt AEGON Bank

AEGON bundelt de krachten van de huidige merken Spaarbeleg, SpaarAdvies, AXENT/AEGON en AEGON Spaarbeleg Op 't Werk. AEGON's verkooporganisaties gaan vanaf 17 juli 2007 verder onder de nieuwe naam AEGON Bank.

Deze bundeling past in de moderne tijd waarbij de klant zelf bepaalt hoe en waar hij een financieel product koopt. Bij bemiddelingsbedrijf AEGON Bank kan de consument terecht voor producten op het gebied van sparen, beleggen, hypotheken en verzekeringen. "We willen ons op deze manier beter wapenen tegen de concurrentie van retailbanken, maar bovendien zullen onze bankproducten beschikbaar komen voor intermediairadvies", zegt Johan van der Werf, directievoorzitter AEGON Nederland.

Alle producten onder AEGON-merk

"AEGON is één van de bekendste merken in ons land en daarom kiezen wij ervoor de bekendheid van de merknaam AEGON verder te benutten. Dat betekent ook dat op termijn alle producten onder de AEGON-naam in de schappen liggen. Achter de schermen waren de vier merken al samengevoegd tot één bedrijf AEGON Spaarbeleg", zegt Johan van der Werf. Naast de verbeterde service en het benutten van de naamsbekendheid van AEGON, levert de krachtenbundeling ook efficiencyvoordelen op.

Serviceverbeteringen

Onze klant vraagt steeds vaker om een breed financieel advies en een uitgebreid productassortiment. De samenvoeging van de vier afzonderlijke labels in AEGON Bank maakt het mogelijk om de service aan de consument verder te verbeteren. De activiteiten van de huidige verkooporganisaties (Spaarbeleg, SpaarAdvies, AXENT/AEGON en AEGON Spaarbeleg Op 't Werk) worden ondergebracht in AEGON Bank Bemiddeling BV, een volle dochter van AEGON Bank N.V., en gaan verder onder de naam AEGON Bank. AEGON Bank bemiddelt in AEGON-producten op het gebied van sparen, beleggen, levensverzekeringen, hypotheken, en verzekeringen. AEGON Bank doet dat via www.aegonbank.nl, met één telefoonnummer (088) 344 0344 en met eigen adviseurs die desgewenst een persoonlijk advies kunnen geven.

Breder aanbod

Op dit moment zijn advies en een breed assortiment producten al beschikbaar via de vier afzonderlijke labels. Van der Werf: "Een Spaarbeleg-klant die contact wil met een adviseur moeten we nu doorverwijzen naar SpaarAdvies. Klanten vinden dat verwarrend. Door onder één naam te opereren, kan de klant beter bij ons terecht voor een breed advies en breed productassortiment."

17-07-2007