ABVAKABO FNV

Bestuur Vivent stapt onder druk op

Onder druk van de vakbonden heeft de Raad van Bestuur van Vivent besloten met onmiddellijke ingang af te treden. Dit is voor het verstrijken van het gestelde ultimatum, vannacht om 0.00 uur. De geplande acties op woensdag 18 juli bij Vivent gaan daarom niet door, aldus Mieke van Vliet, onderhandelaar namens ABVAKABO FNV. Vivent levert thuiszorg in de gemeenten Boxtel, Haaren, Den Bosch, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Vught en Vlijmen en heeft bovendien vijf verzorg- en verpleeghuizen. Er zijn 2800 personen werkzaam.

De vakbonden ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak, FBZ en NU 91, hebben op 13 juli een ultimatum gesteld aan de Raad van Toezicht van Vivent. In het ultimatum werd ondermeer de vervanging van de huidige Raad van Bestuur geo3ist. Werknemers verloren het vertrouwen in de Raad van Bestuur door ondermeer het niet nakomen van gemaakte afspraken in het Sociaal Plan, het creren van onrust op de werkvloer, het onder druk zetten van medewerkers en het continue wijzigen van de organisatie zonder enige vorm van overleg.

Twee jaar lang hebben de vakbonden nadrukkelijke signalen afgegeven over het gevoerde wanbeleid aan de Raad van Toezicht van Vivent. Dat door het stellen van een ultimatum en het dreigen van acties nu pas wordt geluisterd naar de vakbonden zegt genoeg, vindt van Vliet. Dit is een eerste stap, maar we zijn er nog niet. Van Vliet hoopt dat de Raad van Toezicht de impasse snel en goed zal oplossen. Wij blijven er boven op zitten. Binnenkort gaan de vakbonden hun leden raadplegen over de nu nog te nemen stappen.
18-07-2007, Thuiszorg, Verpleeg- en verzorgingshuizen | Meer over: