Gemeente Heerlen

PERSBERICHT

Bronzen beeld uit Glaspaleis ontvreemd

Op zaterdag 23 juni 2007 werd er uit de expositieruimte van het Glaspaleis in Heerlen een bronzen beeld gestolen. Tijdens de opbouw van een expositie is het beeld tussen 13.00 en 15.30 uur meegenomen. Het beeld maakt deel uit van de tentoonstelling 'Zomerkunstweken 2007' die tot en met 11 augustus te bezoeken is. Het Glaspaleis is op zoek naar tips rondom deze diefstal.

Het gaat om een bronzen beeld van een mus van 24 cm. hoog. Aan de linkerzijde is het beeld open. Het staat op een sokkel van arduin van 18 x 8 x 14 cm (zie foto). Het beeld is eigendom van kunstenares L. Franken uit Eygelshoven. Zij heeft het beeld speciaal voor de tentoonstelling van amateurkunstenaars uit de regio ter beschikking gesteld. De organisatie van het Glaspaleis betreurt het voorval en heeft extra beveiliging ingezet in de tentoonstellingsruimte. Er is op 23 juni aangifte gedaan bij de politie; tot op heden is er niets van het gestolen voorwerp vernomen. Mocht u iets gezien of gehoord hebben dat te maken kan hebben met deze diefstal, neem dan contact op met Politie Limburg Zuid via 0900-8844.

De tentoonstelling 'Zomerkunstweken 2007' loopt van 24 juni t/m 11 augustus in het Glaspaleis. Voor de tentoonstelling zijn 53 amateurkunstenaars uit de regio Parkstad geselecteerd, met in totaal 116 werken, welke allemaal verband houden met het thema 'Mijn thuis, mijn wereld'. De geëxposeerde werken lopen uiteen van schilderkunst tot beeldhouwwerk, van videokunst en pentekeningen tot fotografie. Het initiatief voor de Zomerkunstweken is in het leven geroepen om amateurkunstenaars uit de regio een plek te bieden om te exposeren. De tentoonstelling is op verschillende locaties in het Glaspaleis te bezichtigen; in de hal, vitrine en op niveau +1.

Openingstijden Glaspaleis: ma-za 9-23 u, zo 11-17 u

In het Glaspaleis zijn gehuisvest: Muziekschool Heerlen, Openbare bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen, Architectuurcentrum Vitruvianum, filmhuis De Spiegel, Café en Restaurant Glaspaleis.

Glaspaleis, venster op cultuur - Bongerd 18 Heerlen - 045-5772200 - www.glaspaleis.nl www.glaspaleis.tv

////////////////////////////

informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz, j.schmeitz8@heerlen.nl tel. 045-5772203 Charlotte Berkhout, c.berkhout@heerlen.nl tel. 045-5772203


---- --