Eurail Group geeft startschot voor het tweede 'European Rails of Peace Project'

17/07/2007 17:14



PR Newswire



UTRECHT, Nederland, July 17 /PRNewswire/ --
- Studenten uit de Balkanlanden winnen InterRailkaart om een maand lang Europa te ontdekken.

Eurail Group G.I.E. geeft het startschot voor het tweede 'European Rails of Peace Project'. Eurail is een non-profit samenwerkingsproject van 30 Europese spoorwegbedrijven en scheepvaartlijnen. Sinds april 2007 heeft Eurail het beheer over de InterRailkaart, die houders in staat stelt om met de trein kriskras door Europa te reizen. Het 'European Rails of Peace Project' wordt georganiseerd door het Global Forum en de Italiaanse culturele associatie Viaggi e Liberta (reizen en vrijheid).

Het project betreft 51 studenten die een InterRail Global Pass hebben gewonnen. Met deze kaart, die gesponsord wordt door UIC, de Solidarity Fund for Youth Mobility en het Europees Jeugdfonds, kunnen zij een maand lang kriskras door Europa treinen. De jongeren, afkomstig uit verschillende landen in de Balkan, waaronder Bosnië-Herzegovina, Kosovo en Servië, werden geselecteerd op basis van hun academische resultaten en hun motivatie om deel te nemen aan een vredesopbouwend project.

De winnaars zullen deelnemen aan workshops en andere activiteiten die in het teken staan van vrede. Zij zullen worden aangemoedigd om door middel van ervaringsuitwisseling en dialoog contacten te leggen en vriendschappen te sluiten met studenten uit gebieden die tot voor kort nog met elkaar in conflict waren. De reis start op 17 juli in Wenen, bereikt op 20 juli Rome en eindigt op 24 juli in Siena. Het staat de studenten daarna vrij om de rest van Europa te gaan ontdekken met gebruikmaking van hun prijs, de InterRail Global Pass, die geldig is van 25 juli tot 15 augustus.

Met de InterRail Global Pass kunnen de reizigers genieten van de diversiteit van de Europese spoorwegen, variërend van hogesnelheidstreinen tot de lokale boemels, die de passagiers in staat stellen om de prachtige uitzichten in zich op te nemen. Met meer dan 40.000 treinstations, verspreid over bruisende steden en landelijke stadjes, zijn er reismogelijkheden te over.

Nieuw in 2007 is de InterRail One Country Pass voor één land, de opvolger van de Eurodomino.

Opmerking voor de uitgevers:

De spoorwegen van de volgende landen nemen deel aan het
InterRailsysteem: Oostenrijk, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Groot Brittanië, Griekenland, Hongarije, Italië, Luxemburg, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Ierland, Macedonië, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zwitserland, Zweden en Turkije.

Contactpersoon: Ana Dias e Seixas, Marketing Manager, Group G.I.E, Tel: +31-(0)30-850-0125, a.diaseseixas@eurail.nl