Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (17 juli)

BREDA, 17 juli 2007

Politie houdt man aan na aanrijding onder invloed
BREDA: een 45-jarige inwoner van Breda is maandagavond aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding onder invloed van alcohol. De man reed op de Backer en Ruebweg toen hij plotseling bij de Veldsteen wilde draaien. Dit ging niet geheel volgens plan waardoor hij tegen een tweetal autos aanreed die daar stonden te wachten. Een toevallig passerende politieauto heeft hierop de man aangesproken. Het bleek dat hij naar alcohol rook. De man is meegenomen naar het bureau maar kon niet voldoen aan een blaastest. Om deze reden is bloed bij de man afgenomen om zijn alcoholpromillage vast te stellen. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Politie houdt inbreker op heterdaad aan
BREDA: De politie heeft een 41-jarige inwoner van Breda aangehouden op heterdaad tijdens een woninginbraak. Getuigen hadden gezien dat de man een ruit kapotsloeg en vervolgens een woning naar binnen ging. Zij aarzelde geen minuut en belde direct de politie. Die kon de man even later aanhouden. Hij is inverzekering gesteld.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
ETTEN-LEUR: De politie kreeg maandagavond een melding van een ruzie tussen twee ex-partners. Daarbij had een 20-jarige inwoner van Etten-leur de ruit van de woning van zijn ex-vriendin ingeslagen. Ook had hij al meerdere bedreigingen geuit in haar richting. De man is aangehouden en inverzekering gesteld. De politie heeft van de vrouw een aangifte opgenomen.

Gebroken kaak na vraag om drugs
BREDA: Een 27-jarige inwoner van Breda heeft een gebroken kaak opgelopen na een vraag om drugs. De man had in de nacht van maandag op dinsdag rond 01.15 uur een voor hem onbekende man om drugs gevraagd. Die was hier vermoedelijk niet van gediend waarna de man hem in zijn gezicht sloeg. Hierdoor bekwam hij zodanig letsel aan zijn hoofd dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis. De politie heeft een 37-jarige inwoner van Breda aangehouden als mogelijke verdachte van de mishandeling. Aangezien het slachtoffer zodanig onder invloed was van alcohol en niet zeker was dat de aangehouden man de verdachte was is de man in de loop van de nacht heengezonden. De beelden die op het Stationsplein zijn gemaakt door camera-toezicht worden binnenkort uitgekeken om alsnog een verdachte te kunnen aanhouden.

Man aangehouden na ongeval met drank op
ALPHEN-CHAAM: Een 23-jarige inwoner van Zundert is in de nacht van maandag op dinsdag door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed. Ook was hij met zijn auto uit de bocht gevlogen op de Daasdonk in Galder. De auto was hierdoor tegen een boom tot stilstand gekomen. Niemand raakte gewond. Bij de blaastest bleek dat hij zodanig veel had gedronken dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd. De man is beginnend bestuurder.

Politie houdt snelheidscontrole
BREDA: Op de Tilburgseweg heeft het Verkeershandhavingsteam dinsdagochtend en middag een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden 3750 bestuurders de controle. 250 bestuurders reden te hard op de weg waar 50 km per uur mag worden gereden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km per uur.

Auteur: Nicolette Bovenhorst