Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

COMPLEET VERNIEUWD DIERENRIJK EUROPA VOEGT TWEE SIBERISCHE TIJGERS TOE

Nieuw thema 'lekker beesten tussen de dieren' met extra kindervermaak

Mierlo, dinsdag 17 juli 2007 - Dierenrijk Europa is compleet vernieuwd. Onder meer speciaal kindervermaak en nieuwe diersoorten zorgen ervoor dat een bezoek aan het park nog boeiender wordt. Vanaf morgen toont het Brabantse dierenpark ook twee Siberische tijgers aan de bezoekers: broer Laslo en zus Laila behoren tot de grootste tijgersoort ter wereld en komen uit hetzelfde tijgernest.

'Lekker beesten tussen de dieren' is het nieuwe thema van Dierenrijk Europa in Mierlo (vlakbij Eindhoven). Nieuwe diersoorten en gethematiseerd kindervermaak maken vanaf deze week een bezoek aan het park extra de moeite waard. "De afgelopen maanden hebben we gekeken hoe een bezoek aan Dierenrijk Europa nog aantrekkelijker kon worden gemaakt. Uit een omvangrijk onderzoek onder bezoekers bleek dat de Siberische tijger als één van de meest spannende dieren wordt beschouwd. Daarom hebben we juist deze dieren, samen met onder meer de pelikaan, sneeuwuil en oeros, aan de collectie toegevoegd", aldus Frank Mimpen, Manager Marketing & Sales van parkexploitant Libéma. Op woensdag 18 juli zijn de tweejarige Laslo en Laila, broer en zus, voor het eerst zichtbaar in een gloednieuw verblijf langs de wandelroute in het park.

Lekker beesten tussen de dieren
Naast nieuwe dieren zorgt het nieuwe parkthema ervoor dat met name kinderen van 3 tot en met 12 jaar zich extra lang kunnen vermaken. Mimpen: "Kinderen kunnen in Dierenrijk Europa zelf de beest uithangen. Zo kunnen zij klimmen bij de berggeiten, met echte kippen op stok, stelten lopen als een ooievaar en slingeren als een aap op speciale speeltoestellen die in het park zijn toegevoegd". Ook de extra wandelpaden en de Zotte ZOOmeravonden (avondopenstellingen op alle zaterdagen in augustus) maken een bezoek aan het park extra aantrekkelijk. Dierenrijk Europa is in juli en augustus dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Entreekaarten zijn ook online verkrijgbaar via www.dierenrijkeuropa.nl.