Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (17/07/07)

OOSTERHOUT NB, 17 juli 2007

Eenzijdig ongeval onder invloed

HANK: Maandag 16 juli rond 14.00 uur kwam bij de politie een telefoontje binnen dat een man met zijn auto in een sloot aan de Buitenkade lag en zijn voertuig niet wilde verlaten. Ter plaatse troffen de politiemensen de auto, die met zijn achterkant in de sloot lag, aan. De bestuurder ervan, een 41-jarige man uit Rijswijk (NB), bleek onder invloed van alcohol te zijn en moest mee naar het bureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat het ademgehalte van de man 870 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt terzake rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.

Man aangehouden op verdenking van mishandeling personeel milieustraat

DONGEN: De politie heeft maandag 16 juli rond 10.00 uur een 48-jarige man uit Dongen aan gehouden. De man wordt ervan verdacht op zaterdag 14 juli een medewerker van de milieustraat aan De Hak te hebben mishandeld. De verdachte zou niet hebben willen betalen voor het storten van 12 zakken huishoudelijk afval. Toen medewerkers van de milieustraat hem daarop lieten weten dat hij de zakken dan ook niet mocht storten, sloeg hij één van hen op de borst. Deze man, een 26-jarige inwoner van Dongen, deed hiervan aangifte. Zijn 33-jarige collega uit Raamsdonksveer legde bovendien een getuigenverklaring af. De verdachte zou namelijk ook geprobeerd hebben hem te slaan, maar dit mislukte.
De verdachte is maandag verhoord. Hij ontkent de mishandeling. Nadat de politie over deze zaak had overlegd met Justitie, kreeg de verdachte een boete van EUR 260,- opgelegd, die hij betaalde. Hij is daarna in vrijheid gesteld.

Op de bon na rijden onder invloed

KAATSHEUVEL: Politiemensen controleerden maandag 16 juli rond 22.45 uur in de Heuvelstraat een automobilist. De man, een 56-jarige inwoner van Sprang-Capelle, bleek onder invloed van alcohol te zijn en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat zijn ademgehalte 535 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt terzake rijden onder invloed. Ook kreeg hij een rijverbod van 5 uur opgelegd.

Meisje gewond na val met bromfiets

WERKENDAM: een 16-jarig meisje uit Werkendam is in de nacht van maandag 16 juli op dinsdag 17 juli omstreeks 01.00 uur gewond geraakt, toen ze op de Sportlaan met haar bromfiets een stoeprand raakte en vervolgens ten val kwam. De vrouw droeg geen helm. Ze klaagde over pijn aan haar schouder en nek en is per ambulance voor onderzoek naar een nabij gelegen ziekenhuis gebracht.

Auteur: Leonie van Ooijen