Gemeente Medemblik

Bouw 24 appartementen Wognum gestart

De toekomstige bewoners van de Kreekrand in Wognum krijgen een duurzame woning op een unieke locatie. Het duurde even langer dan gepland, maar op vrijdagmiddag 13 juli jl. om kwart voor vijf ging eindelijk de eerste paal voor het complex van 24 starterwoningen in de Kreeklanden de grond in. Na de loting voor de 24 appartementen in december 2006, volgde een vrijstellingsprocedure ex.artikel 19 WRO, die deze zomer kon worden afgerond.
Wethouder Kasper Gutter beklom de heistelling om de start met de eerste paal te beklinken, waarna twee toekomstige bewoners een reuzen champagnefles ontkurkten.

Comfortabel wonen
Het appartementencomplex voor starters op de woningmarkt is de eerste in deze categorie waarbij specifiek gelet wordt op CO2-reductie. De woningen hebben vloerverwarming waarmee in de zomer kan worden gekoeld. De energie wordt verkregen door een warmtepomp in combinatie met warmtewisselaars die via de heipalen in de grond worden aangebracht. Deze toepassing is niet nieuw, maar is wel uniek op deze beperkte schaal en in deze prijsklasse.

Besparing
De woningen worden gebouwd in de prijscategorie tussen 105.000,-- en 136.500,--. Alle woningen zijn verkocht. Op de daken worden zonnecollectoren aangebracht. De energiemaatregelen geven bij elkaar een CO2-besparing van 60%. De exploitatie en ontwikkeling van het systeem is in handen van ZON Energie in Spanbroek. Het project is een samenwerking tussen Heddes Vastgoed BV en de gemeente Medemblik, met financiële steun van de provincie Noord-Holland.

De eerste warmtewisselaar gaat
met de heipaal de bodem in

Uitzicht
Wonen in De Kreekrand is extra aantrekkelijk doordat alle appartementen uitkijken op een waterpartij en op de weilanden aan de rand het nieuwbouwplan. De oplevering van het complex is gepland in de zomer van 2008.