Dienstenbond CNV

Nieuws

17 juli 2007

Stand van zaken cao onderhandelingen SWK (Stichting Waarborgfonds Koopwoningen)

Door: m.denheijer

De afgelopen tijd heeft CNV Dienstenbond onderhandelingen gevoerd met de werkgevers voor een nieuwe SWK cao. Hoogtijd om u te informeren over de stand van zaken.

Zoals u in onze voorstellenbrief heeft kunnen lezen hebben wij vooral ingezet op de punten arbeidsongeschiktheid en inkomenszekerheid én loon.

Wat betreft arbeidsongeschiktheid vindt CNV Dienstenbond het belangrijk dat mensen die gedeeltelijk arbeidsongeschikt raken, niet met een grote inkomensachteruitgang worden geconfronteerd. Dat kan door hiervoor een verzekering af te sluiten. Hierover hebben we met de werkgevers van gedachten gewisseld, en onze eerste indruk is dat het mogelijk moet zijn om hierover een afspraak te maken.

Het andere belangrijke punt is de loonsverhoging. Werkgevers geven aan dat er aanzienlijke verschillen zijn tussen de branches als het gaat om de economische ontwikkeling. In de ene branche gaat het beter dan in de andere. Hoewel er ruimte is voor een loonsverhoging, is deze volgens de werkgevers dan ook beperkt. Wat er precies mogelijk is moet in het volgend overleg blijken.

Het overleg met de werkgevers verloopt in een open en constructieve sfeer. Als CNV Dienstenbond en werkgevers elkaar op bovenstaande twee onderwerpen kunnen vinden hebben wij vertrouwen in een goed cao-resultaat. Een meerjarige looptijd is dan wat ons betreft bespreekbaar.

Zoals het er nu naar uit ziet volgt er eind juli een volgende onderhandelingsronde. We informeren u vervolgens zo snel als mogelijk is over de uitkomsten hiervan.

Heeft u naar aanleiding van deze Info nog vragen en/of opmerkingen, dan kunt u terecht bij uw bestuurder Martijn den Heijer, per e-mail: m.denheijer@remove-this.cnvdibo.nl of per telefoon: 010-2651111.