Dienstenbond CNV

Nieuws

17 juli 2007

Garanties voor personeel bij overname Delta Lloyd Zorg door CZ

Door: Bernard Jan de Groot

CNV Dienstenbond wil garanties over werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden bij de samenwerking tussen CZ en Zorgverzekeringsbedrijf Delta Lloyd. Om de personele consequenties op te vangen pleiten CNV-bestuurders Bernard Jan de Groot en Neoletta Poelgeest voor een meerjarige oplossing. ,,Het verlies van banen moet daarbij vooral opgevangen worden door natuurlijk verloop'', zegt De Groot.

CNV Dienstenbond wil zo snel mogelijk echte duidelijkheid voor het personeel. Het personeel bij het zorgverzekeringsbedrijf van Delta Lloyd zit momenteel middenin een grote reorganisatie. Het nieuws van de overname komt daar nog eens overheen en dat geeft onrust volgens de CNV-bestuurders. ,,We willen die onrust wegnemen door op korte termijn met de partijen te gaan praten en goede afspraken te maken voor het personeel'', aldus De Groot.
Hij is overigens niet erg verrast door de overname. ,,Het zorgverzekeringsbedrijf van Delta Lloyd stond al in de etalage na de mislukte fusie met Menzis en Agis, vorig jaar. Wij willen nu voor de 350 personeelsleden die overgaan naar CZ goede afspraken maken.'' De medewerkers vallen nu nog onder de eigen CAO van Delta Lloyd, terwijl CZ de CAO voor zorgverzekeraars volgt. ,,Wat ons betreft gaat er echter straks niemand op achteruit en al helemaal niet de deur uit'', aldus De Groot.