Ingezonden persbericht


Corel stelt internationale leiders aan

Senior directors Dan Weisbeck, Jussi Arovaara en Brett Denly gepromoveerd

Maidenhead, VK - 17 juli 2007 - Corel Corporation (NASDAQ:CREL; TSE:CRE) kondigt vandaag wijzigingen aan binnen haar internationale organisatie om haar toekomstvisie, wereldwijde expansie en groeistrategie te ondersteunen en beter tegemoet te kunnen komen aan de behoeften van cliënten en de markt. Met de recente verwerving van InterVideo in december 2006, versterkt Corel haar vooraanstaande rol in de internationale softwaremarkt op het gebied van Digitale Media, wat alle productfamilies voor consumentenvideo, DVD, foto's en afbeeldingen omvat, en op het gebied van productiviteit, wat de productgroepen illustratie/design en Office Suite bevat, die voornamelijk gericht zijn op ondernemingen en het midden- en kleinbedrijf.

Deze wijzigingen in structuur worden ondersteund door nieuwe benoemingen die de voortdurende groeiprestaties van Corel in de internationale regio kunnen bevorderen. Brett Denly, voormalig directeur Northern Sales, is vandaag benoemd tot Senior Director van Channel Sales EMEA. In deze hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor het aansturen van de prestaties van de belangrijkste verkoopkanalen van Corel in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Het bedrijf heeft vandaag ook aangekondigd dat Daniel Weisbeck is benoemd tot Senior Director van International Marketing voor Azië, Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In deze functie zal Daniel Weisbeck toezicht houden op het regionale productmanagement, naast zijn huidige verantwoordelijkheden voor channel marketing, public relations en marketing programma's voor de internationale markten van Corel. Hij zal alle toekomstige marketing in de internationale markten op één lijn moeten brengen met de strategie van het Corel hoofdkantoor als wereldwijde markleider en tevens de initiatieven voor groei in internationale gebieden moeten gaan aansturen.

In overeenstemming met het streven van Corel om de regionale ondersteuning te blijven vergroten, heeft het bedrijf ook de benoeming van Jussi Arovaara tot Senior Director van International Sales Operations aangekondigd. Arrovara zal aan het hoofd staan van internationale klantenservices voor de regio's Europa en Azië/Pacifisch gebied.

Corel is van plan om haar activiteiten verder uit te breiden door te richten op en te investeren in de belangrijkste routes naar de markt. Corel wil haar regionale ondersteuning verbeteren door toegewijd leiderschap van individuele verkoopkanalen. Tevens is het bedrijf van plan om de belangrijkste distributiekanalen te ondersteunen, waaronder OEM (Original Equipment Manufacturer), eStore en eCommerce evenals meer traditionele distributie- en licentiekanalen.

"Het is mij een groot genoegen zulke toegewijde en capabele leiders binnen ons bedrijf te hebben nu we bezig zijn nieuwe marktsegmenten te omarmen en onze zakelijke portefeuille van bekroonde softwareproducten te laten groeien", aldus Amanda Bedborough, Executive Vice President, International Operations van Corel. "Ik heb alle vertrouwen dat door samenwerking alle nieuwe benoemingen een krachtige impuls zullen geven aan de toekomstige richting van ons bedrijf en ik zie uit naar hun voortdurende bijdrage aan het succes van onze organisatie."

Over Corel

Corel is een toonaangevende ontwikkelaar van grafische software, productiviteitssoftware en digitale-mediasoftware met meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd. De productportefeuille van het bedrijf bevat enkele van 's werelds meest populaire en meest herkenbare softwaremerken, waaronder CorelDRAW® Graphics Suite, Corel® Paint Shop® Pro, Corel® Painter(TM), Corel DESIGNER®, Corel® WordPerfect® Office, WinZip® en iGrafx®. In 2006 heeft Corel InterVideo aangekocht, de makers van WinDVD®, en Ulead, marktleider op het gebied van software voor video- en afbeeldingsbewerking en het maken van dvd's. De software van Corel is ontworpen om gebruikers productiever te laten werken en ervoor te zorgen dat zij hun creatieve mogelijkheden kunnen verwezenlijken en richt zich op het bieden van grotere meerwaarde via producten met zeer uitgebreide functionaliteit, die gemakkelijker aan te leren en te gebruiken zijn. De branche heeft hierop gereageerd met honderden prijzen, die het leiderschap van Corel in het ontwikkelen van innovatieve software en op het gebied van ontwerp en toegevoegde waarde erkennen.

De producten van Corel worden verkocht in meer dan 75 landen via een gevestigd internationaal netwerk van wederverkopers en detailhandelaren, OEM's (Original Equipment Manufacturers), online-leveranciers en via de wereldwijde websites van Corel. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Ottawa (Canada) en het bedrijf heeft belangrijke vestigingen in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, China en Japan. De aandelen van Corel worden verhandeld op de NASDAQ onder het symbool CREL en op de TSX in Canada onder het symbool CRE. www.corel.nl

###

© 2007 Corel Corporation. Alle rechten voorbehouden. Corel, CorelDRAW, PHOTO-PAINT, PowerTRACE, Paint Shop Pro, Corel Painter, Corel DESIGNER, WordPerfect, WinZip, iGrafx, InterVideo, WinDVD, Ulead en het Corel-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Corel Corporation en/of zijn dochterondernemingen. Overige productnamen en al dan niet geregistreerde genoemde handelsmerken worden slechts ter identificatie vermeld en zijn de exclusieve eigendom van hun desbetreffende eigenaren.



Ingezonden persbericht