Politie Haaglanden

Extra persberichten 17 juli

Haaglanden, 17-07-2007

Getuigen dierenmishandeling gezocht
Zoetermeer - De politie zoekt getuigen van een ernstige mishandeling van een schaap in een wei aan de Aziëweg, nabij recreatiegebied Noord Aa. De schapenweide, eigendom van de gemeente Zoetermeer, is gelegen achter het oude gemaal. Tussen zaterdag 14 juli 10.00 uur en maandag 16 juli 15.00 uur hebben onverlaten het beest overgoten met een brandbare vloeistof en in brand gestoken. Hierdoor is de vacht op de rug van het schaap volledig weggebrand en is een van de voorpoten derdegraads verbrand. Waarschijnlijk moet de dierenarts het schaap laten inslapen. Heeft u informatie die de politie kan helpen de daders van deze mishandeling te vinden, belt u dan met 0800-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Getuigen aanrijding gezocht
Zoetermeer - Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een aanrijding op het Vuurdoornpark. Een 17-jarige Zoetermeerse reed maandagavond 16 juli omstreeks 18.45 uur op haar fiets vanuit het nabij gelegen park het Vuurdoornpark op. Op dat moment kwam de auto in de richting van de Weteringdreef over het Vuurdoornpark aanrijden en raakte met de rechter voorzijde de achterkant van de fiets. De bestuurder is nog wel gestopt en zei tegen het slachtoffer dat zij beiden schuld hadden aan de aanrijding, maar reed vervolgens door. Het meisje hield aan het ongeval een pijnlijke enkel en voet over. Het gaat om een goudkleurige personenauto, vermoedelijk een Opel van het type Zafira. De bestuurder betreft een blanke man tussen de 40 en 45 jaar oud met kort zwart haar. Hoewel hij niet uit zijn auto is gestapt, schat het slachtoffer dat hij ongeveer 1m75 lang is en een normaal postuur heeft. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de automobilist, belt u dan met de politie 0800-8844. Wanneer u liever anoniem blijft, kunt u bellen met M. 0800-7000.

Informatie inbraak gezocht
Den Haag - De politie is op zoek naar informatie die kan leiden tot de oplossing van een woninginbraak op de Laan van Wateringse Veld in de nacht van donderdag 12 juli op vrijdag 13 juli. Tijdens de inbraak is de woning, gelegen in de wijk de Vijvers, behoorlijk wat overhoop gehaald. Heeft u de dag(-en) voor de inbraak iets vreemds gezien in de omgeving van de Laan van Wateringse Veld (wijk 'de Vijvers') of denkt u informatie te hebben die de politie kan helpen deze inbraak op te lossen, belt u dan met Politiebureau Beresteinlaan via telefoonnummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met M. 0800-7000.