Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 17 juli 2007

Barclays investeert 20 miljoen euro in Universiteit van Amsterdam

`Barclays Finance Center' nieuw onderdeel van Amsterdam Business School

Gepubliceerd op 17 juli 2007

Zodra de fusie van ABN Amro en Barclays wordt geëffectueerd, zal Barclays de komende vier jaar 20 miljoen euro investeren in het toponderzoek en onderwijs op het gebied van finance en management van de Amsterdam Business School (ABS) van de Universiteit van Amsterdam. In het eerste jaar zal de bijdrage van Barclays 10 miljoen euro zijn, in de drie jaar daarna zal Barclays in totaal nog eens 10 miljoen euro bijdragen. De universiteit is zeer verheugd over dit perspectief op samenwerking met Barclays. Een nieuw onderdeel van de Amsterdam Business School wordt het Barclays Finance Center. Dit center wordt gevestigd in het nieuwe gebouw van de ABS, dat deze winter op het Roeterseiland (Roetersstraat) in gebruik wordt genomen. Ondersteuning door Barclays betekent een belangrijke impuls ter verdieping en uitbreiding van de ABS.

De Universiteit van Amsterdam behoort op het gebied van finance tot de wereldtop en de samenwerking met Barclays stelt de UvA in staat deze positie verder uit te bouwen. Aan de ABS kunnen studenten in één jaar (fulltime) of twee jaar (parttime) de graad Master of International Finance (MIF) halen. Tevens kent de ABS een MBA met specialisatie in financieel management. De toekomstige groei van de ABS is gericht op de studie MIF én het MBA-programma. Bij de verdere ontwikkeling wordt samengewerkt met de University of Chicago, waarmee Barclays al jarenlang samenwerkt. Geplande investeringen van de UvA, nu versterkt met het partnership met Barclays, en de excellente reputatie van de Finance Group van de Amsterdam Business School bieden de juiste condities om verder te bouwen aan een top business school in Amsterdam.

Ook voor Nederland, en in het bijzonder voor de stad Amsterdam, is de investering van Barclays in de top business school van grote betekenis. De aantrekkingskracht van ons land en van de hoofdstad als vestigingsplaats voor financiële instellingen zullen beide toenemen.

Voor Barclays leidt de samenwerking met de UvA tot uitstekende opleidingsmogelijkheden en een unieke concentratie van onderzoekscapaciteit in de directe omgeving van het nieuwe internationale hoofdkantoor van de groep, die zal behoren tot de top 5 banken van de wereld.

De Universiteit van Amsterdam en Barclays zien hun initiatief als complementair aan het vorige week door Holland Financial Center gepresenteerde Duisenberg-initiatief voor financiële opleidingen en versterking van de pensioensector.

Zie ook: www.fee.uva.nl/financegroup/home.cfm en www.abs.uva.nl.

Verwijzingen

www.fee.uva.nl/financegroup/home.cfm
www.abs.uva.nl