Syntens


---

MKB krijgt kosteloos advies over digitale samenwerking

Goede digitale samenwerking met klanten, partners en leveranciers wordt voor ondernemers steeds belangrijker. Door onderling elektronisch gegevens uit te wisselen besparen zij kosten en tijd én kunnen zij meer winst behalen. Veel ondernemers weten echter niet hoe ze dit aan kunnen pakken. Het kosteloze ondersteuningsprogramma Nederland Digitaal in Verbinding helpt mkb-ondernemers sinds dit jaar om efficiënter samen te werken met behulp van ICT en internet.

Veel ondernemingen maken al gebruik van ICT bij samenwerking met andere partijen. Het delen van informatie gebeurt daardoor beter, sneller en goedkoper. Toepassingen als klantvolgsystemen, tracking & tracing, digitalisering van het in- en verkoopproces, e-marketing en machine-to-machine communicatie worden meer en meer ingezet. Maar de meeste ondernemers maken nog niet optimaal gebruik van de mogelijkheden.

Het programma âNederland Digitaal in verbindingâ is specifiek bedoeld voor mkb-ondernemers die de slimme mogelijkheden voor hun eigen onderneming willen ontdekken en benutten om daarmee de concurrentie voor te blijven. Deelnemers aan dit ondersteuningsprogramma profiteren van kosteloos onafhankelijk advies. Een Syntensadviseur brengt de mogelijkheden voor digitale informatie-uitwisseling samen met de ondernemer in kaart. Vervolgens krijgt de ondernemer begeleiding bij de realisatie van die mogelijkheden en brengt Syntens hem -waar nodig- in contact met de juiste expert of kennisinstelling.

De ondersteuning van Syntens is specifiek gericht voor ondernemers uit de sectoren bouw, logistiek & groothandel, industrie, human health, food & agri en creatieve industrie. Deelname aan 'Nederland Digitaal in verbindingâ is kosteloos, dankzij bijdragen van het ministerie van Economische Zaken. Het programma wordt uitgevoerd door Syntens, Media Plaza, SenterNovem, ECP.nl, Nederland BreedbandLand en HBD.

Geïnteresseerde ondernemers kunnen een vrijblijvende afspraak maken met Syntens via het landelijke innovatienummer 088 - 444 0 444 of via www.syntens.nl/nederlanddigitaal. Vanaf september is er een zeer praktisch werkboek over samenwerken kosteloos te bestellen via www.syntens.nl/werkboeken.

Over Syntens
Syntens helpt ondernemers beter, eerder en sneller te innoveren. Daarbij gaat het om vernieuwing van product, dienst, markt, proces en/of bedrijfsvoering. U kunt bij Syntens terecht voor individuele adviestrajecten, inspirerende workshops en doorverwijzing naar experts en kennisinstellingen. Jaarlijks verstrekken 400 Syntensadviseurs 20.000 adviezen aan het mkb. De activiteiten van Syntens worden mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken. www.syntens.nl


---