BedrijfsautoRAI

Vijf nieuwe Scania's voor Simon Loos

(7/17/2007)
Scania Zwaagdijk heeft vijf nieuwe vrachtwagens aan transportbedrijf Simon Loos geleverd. Simon Loos zal deze Scaniaâs inzetten voor het transport dat voor Schuitema N.V. wordt verricht. De Scania trekkers, alle van het type P340LA4x2MNA, zijn uitgerust met de laag gemonteerde P-cabine en van alle gemakken voorzien.
Simon Loos heeft ervoor gekozen om alle voertuigen uit te laten voeren met Scania Opticruise. Dit computergestuurde schakelsysteem verhoogt niet alleen het rijgemak voor de chauffeur, maar heeft bovendien een lager brandstofverbruik tot gevolg. Simon Loos investeert veel in haar chauffeurs en laat dat ook tot uitdrukking komen in de specificatie van de Scaniaâs. Onder andere airco en comfortabele stoelen verhogen het rijcomfort voor de chauffeurs. Bij alle Scaniaâs is veiligheid vanaf de tekentafel ingebouwd. Zo voldoen de trucks dankzij haar stalen kooiconstructie aan de zwaarste (Zweedse) veiligheidstests.

Sinds 1 maart jl. zijn Simon Loos en Schuitema N.V. een samenwerking aangegaan waarvoor uitbreiding van het wagenpark noodzakelijk was. Schuitema, ook wel bekend als de organisatie achter de supermarktketen C1000, is al meer dan 100 jaar actief in de levensmiddelenbranche. De vijf nieuwe wagens zullen exclusief gebruikt worden voor de distributie van Schuitema; de trucks zijn dan ook in de Schuitema-kleuren gespoten.

De keuze is op Scania gevallen omdat transportbedrijf Simon Loos graag trucks wilde met EGR-motoren. Bij deze EGR-technologie is het niet nodig AdBlue te tanken. Het onderhoud van deze nieuwe trucks zal plaatsvinden bij de Scania vestiging te Lemelerveld.