Geslaagde actie zorgverzekeraar Salland eerste hulp bij hartstilstand

17/07/2007 12:30



Salland Verzekeringen



In Overijssel/Gelderland komen ruim 100 extra defibrillatoren beschikbaar waarmee men iemand met een hartstilstand veilig een stroomstoot geven. Wanneer dit binnen zes minuten gebeurt, kan het aantal mensen dat een hartstilstand overleeft met wel 50% toenemen. Door een financiële bijdrage te leveren zorgt Salland verzekeringen ervoor dat vele sport-, buurtverenigingen en bedrijven dit apparaat snel bij de hand hebben.

Koen Bakkers (Salland verzekeringen): "We hadden ingezet op de verkoop van zo'n 50 apparaten. Maar de bestellingen bleven binnenkomen. Dankzij de medewerking van Medizon, kwaliteits-leverancier van defibrillators en AED-Promotions dat de trainingen verzorgt, konden we echter iedereen tegemoetkomen. Ook hebben we zelf nog een extra subsidiepotje aangeboord. Daardoor komt met name voor sport- en buurtverenigingen zo'n defibrillator (AED) binnen bereik."

Door de ruim 100 verkochte defibrillators van Salland verzekeringen wordt het netwerk van locaties waar een AED aanwezig is steeds dichter. Dat is belangrijk want hulp binnen zes minuten is het meest effectief. Gebleken is dat mensen dan minimale of geen restverschijnselen van hun hartstilstand overhouden.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.salland.nl

http://www.salland.nl