FNV KIEM

Nieuw verloningsbureau voor witte tabellen: Easy Staff Tot voor kort verzorgde Artiestenverloningen BV zowel de artiestenverloningen (voor podiumkunstenaars) als de witte-tabel-verloningen. Deze laatste verloningen zijn op basis van een arbeidsovereenkomst, in de AV-sector wordt daar veel gebruik van gemaakt. Artiestenverloningen stopt met de witte-tabel-verloningen omdat dit voor hen niet rendabel is. Wel blijft dit bureau de artiestenverloningen verzorgen.

Omdat leden deze verloningen zeer waarderen, is gezocht naar een alternatief. Dat is ook voor de witte-tabel-verloningen gevonden en wel door een contract af te sluiten met Easy Staff (ES). Dat is een bureau met jarenlange ervaring op dit punt. Met Easy Staf zijn de volgende afspraken gemaakt:

De verloningsfee voor leden van FNV KIEM en de Ntb is 4% (bij een ander op dit terrein actief bureau is dat 5%);
De contractuele afspraken worden in een standaardovereenkomst vastgelegd. In deze standaardovereenkomsten is een gunstige annuleringsregeling opgenomen. Deze overeenkomsten worden per post verstuurd en zullen binnenkort kunnen worden gedownload; ES treedt op als inhoudingsplichtige en vrijwaart de opdrachtgever van verplichte inhoudingen en afdrachten sociale premies en belastingen; ES verzorgt en financiert het incassotraject van alle verloonde opdrachten voor leden van FNV KIEM en Ntb;
ES verstrekt jaarlijks een opgave;
ES verstrekt per mail een specificatie van de betaling (loonstrookje). Op verzoek kan per email een overzicht van alle openstaande betalingen gestuurd worden;
ES verstrekt op verzoek informatie over zaken als bijvoorbeeld loonberekeningen;
ES verloont ook werkzaamheden in het kader van de witte tabel in Duitsland en België;
Er wordt gewerkt met een vaste contactpersoon bij FNV KIEM en Ntb; Gewerkt wordt aan het mogelijk maken van een apart verloningstraject voor die verloningen waarbij de opdrachtgever niet BTW-plichtig is. Zo lang ES dit nog niet kan doen, blijft Artiestenverloningen dit verzorgen. Deze afspraak zorgt ervoor dat onze leden niet duurder worden voor de opdrachtgever omdat BTW zou moeten worden betaald; Zo mogelijk en met toestemming van elk lid zal de overdracht van dossiers van Wittetabelverloningen.nl naar Easy Staff BV digitaal geschieden.

Leden al geïnformeerd
Alle leden die door Artiestenverloningen BV op basis van de witte tabel werden verloond, zijn al geïnformeerd over deze overdracht. Nieuwe aanmeldingen voor deze verloningsservice moeten met vermelding van lidmaatschapsnummer naar Easy Staff, info@easystaff.n. Voor meer informatie over dit nieuwe bureau zie www.easystaff.nl.
---