Politie Groningen

Dinsdag 17 juli 2007

Provincie Groningen, 17-07-2007

Siddeburen: man gewond na verkeerde inhaalmanoeuvre

Bij een verkeerde inhaalmanoeuvre is maandagmiddag een 21-jarige automobilist uit Garrelsweer gewond geraakt. De man haalde op de N33 bij Siddeburen een 37-jarige automobilist uit Delfzijl in, maar zag daarbij een tegemoetkomende 53-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur over het hoofd. Om een frontale aanrijding met de vrachtwagenbestuurder te voorkomen, trapte de Garrelsweerder op de rem. Hierbij verloor hij de macht over het stuur en kwam in de berm terecht. Hier sloeg de auto over de kop en kwam in een sloot tot stilstand. De automobilist kon zelf uit zijn voertuig komen. Hij is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

t Zandt: 2 kg geoogste hennep aangetroffen

De politie heeft maandagmorgen twee inwoners van t Zand aangehouden voor illegale hennepteelt. In een pand aan de Korendijk troffen agenten enkele ruimtes die werden gebruikt als kwekerij. In twee ruimtes werden 103 hennepplanten en 131 hennepstekken gevonden. Verder werd in het pand ruim 2 kg juist geoogste hennep en ruim 800 gram gedroogde hennep aangetroffen. De hennep, planten en materialen om de hennep te vervaardigen zijn vernietigd. Tegen de 49-jarige vrouw en 36-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: motor en rijbewijs kwijt

Een 24-jarige motorrijder uit Delfzijl moest maandagnacht zowel zijn rijbewijs als zijn motor inleveren. Agenten zagen de man met hoge snelheid door Delfzijl rijden in de richting van de N33. Eenmaal op de N33 trok de Delfzijlster het gas open. Hoewel de politieauto 160 km/u uur reed, werd de afstand naar de motorrijder snel vergroot en verdween deze vervolgens uit het zicht. De man werd later aangetroffen op de Holwierderweg in Appingedam. Daar werden zijn spullen ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: alcomobilist

De politie heeft maandagmiddag op de Oostwolderweg in Winschoten een 50-jarige automobilist uit Muntendam aangehouden. De politie kreeg een melding dat een man in beschonken toestand tussen Oostwold en Winschoten zou rijden. Agenten hielden de man staande en hij moest een alcoholtest doen. Daaruit bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Op het politiebureau kwam naar voren dat hij bijna 2,0 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van tien uur en kon zonder zijn voertuig, maar met een proces-verbaal het bureau verlaten.

Stadskanaal: jongen gewond bij oversteken

Een 8-jarige jongen uit Nieuw Buinen is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De jongen stak in Stadskanaal vlak achter een stilstaande kampeerauto de Schoolstraat over om te gaan vissen. Hij zag daarbij niet dat op dat moment een auto naast de kampeerauto reed en liep tegen de zijkant van het rijdende voertuig. De 49-jarige bestuurster uit Mussel kon de jongen niet ontwijken. Hij is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: vrouw beroofd van tas

Een 20-jarige vrouw uit Groningen is maandagavond omstreeks 23.00 uur op de Hoge der A beroofd van haar tas. Twee onbekende mannen grepen haar plotseling vast en werkten haar naar de grond. Het tweetal ging er met haar tas vandoor. Het gaat om mannen van ongeveer 20 jaar, een blanke en een donkere jongeman. De blanke man droeg een roze shirt, de donkere man droeg een donker shirt. De politie heeft samen met het slachtoffer nog in de omgeving rondgekeken, maar het tweetal werd niet meer aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: diefstal flatscreens

Vanuit panden aan de Korreweg, de Bloemstraat en de Dierenriemstraat zijn afgelopen weekend flatscreens weggenomen. In twee gevallen zijn de schermen weggenomen via het raam. Het is verstandig dergelijke apparatuur niet te dicht bij het raam te plaatsen. De politie onderzoekt de inbraken.

Groningen: pinautomaat vernield

Aan de Merodelaan in Groningen heeft een tot nu toe onbekende man een pinautomaat vernield. De man liep onrustig rond en sloeg op een gegeven moment met een stuk gereedschap op de pinautomaat. Het gaat om een man van ongeveer 40 jaar met een getinte huidskleur. Hij heeft een gladgeschoren hoofd en droeg een wit t-shirt. De politie stelt een onderzoek in naar de vernieling.

Groningen: te snel zonder rijbewijs

De politie heeft maandagavond een 26-jarige automobilist uit Hoogkerk aangehouden. De man reed met een snelheid van 111 km/uur over de Plataanlaan, waar 70 km/uur is toegestaan. Bij controle bleek de man bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. De man heeft twee bekeuringen gekregen.

Groningen: gevaarlijke spoiler

Een 21-jarige automobilist uit Groningen heeft maandagavond een bekeuring gekregen van 130 euro. De man reed over de Turfsingel is zijn woonplaats. Hij werd staande gehouden, omdat op zijn auto een gevaarlijke spoiler zat. De spoiler was van dun materiaal gemaakt met scherpe, uitstekende delen. De man bleek al eerder voor hetzelfde feit bekeurd te zijn. Hij moet de spoiler verwijderen.

Groningen: beginnend bestuurder onder invloed

De politie heeft maandagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 28-jarige automobilist uit Groningen. De beginnend bestuurder reed over de Stationsweg in zijn woonplaats. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,3 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Nieuweschans: bromfietser onder invloed

De politie heeft maandagavond op de Europaweg in Nieuweschans een 52-jarige bromfietser uit Drieborg aangehouden. De man trok de aandacht, doordat hij enigszins slingerende. Bij controle roken agenten een alcohollucht. Het lukte echter niet om een blaasproef met goed gevolg af te leggen. Er is een bloedproef afgenomen om vast te stellen of de man onder invloed reed.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Bedum, Waldadrift: aantal geregistreerde voertuigen: 237, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 550, aantal overtredingen: 76, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, KJ de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 740, aantal overtredingen: 199, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Musselkanaal, Marktstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 490, aantal overtredingen: 115, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Kieler Bocht: aantal geregistreerde voertuigen: 367, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Zuiderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 657, aantal overtredingen: 79, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.