Rechtbank 's-Hertogenbosch


Heropening onderzoek dood echtgenote

âs-Hertogenbosch, 17 juli 2005 - De rechtbank âs-Hertogenbosch heeft besloten nog geen uitspraak te doen in de zaak tegen een man die ervan wordt verdacht zijn vrouw om het leven te hebben gebracht en haar lichaam in België verborgen te hebben gehouden. De advocaat van de man vroeg tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak, twee weken geleden, om nader onderzoek. Hij verwees daarbij naar een nieuw rapport van een forensisch patholoog.

De rechtbank oordeelt dat een onderzoek naar de beschadigingen aan de schedel van het slachtoffer door die forensisch patholoog noodzakelijk is. Dat onderzoek kan bijdragen aan het beantwoorden van de vraag of sprake is van moord/doodslag dan wel van een ongeluk, zoals de verdachte betoogt.

De forensisch patholoog kwam (deels) tot andere conclusies over de beschadigingen dan deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De rechtbank wil van hem weten welke letsels aan de schedel bij leven zijn toegebracht en welke na de dood. Ook wil de rechtbank weten waardoor elk letsel is veroorzaakt en of dat letsel (eventueel in combinatie met andere letsel) tot de dood heeft kunnen leiden.

De rechtbank gaat op 12 oktober 2007 om 13.00 uur in het openbaar verder met de zaak en zal dan het rapport van de forensisch patholoog bespreken.

LJ Nummer

BA9655

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 17 juli 2007 Naar boven