FAVV-Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (België)


MEDEDELING

Carrefour haalt Steak van de Chef uit voorzorg uit de handel.

16/07/2007

Carrefour en enkele GB-winkels nemen de Steak van de Chef, verkocht in de beenhouwerij- afdeling met keurmerk F89, als voorzorgsmaatregel uit de handel wegens een mogelijke microbiologische besmetting. In totaal gaat het om een beperkte hoeveelheid, met name 10 kg, die werd toegeleverd. Dat meldt Carrefour maandagavond.

De terugroeping betreft enkel de producten met keurmerk F89 (op het ovale label). Voor de producten met een ander keurmerk stelt er zich geen probleem, aldus de supermarktketen.

De klanten die dit product in hun bezit hebben, wordt gevraagd het niet meer te verbruiken. Zij worden verzocht het terug te brengen naar het onthaal van de winkel waar ze het product hebben gekocht. Het wordt onmiddellijk terugbetaald, maakt Carrefour zich sterk.

Mensen, in het bijzonder jonge kinderen, zwangere vrouwen en ouderen, die het betreffende product al verbruikt hebben en nierproblemen vertonen, krijgen de raad hun huisarts te contacteren.

Voor bijkomende informatie kunnen de klanten terecht bij de klantendienst van Carrefour op het gratis nummer 0800/910.11