Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 17-07-2007

Verkeersongeval N375

MEPPEL - De politie kreeg maandagmiddag een melding binnen van een verkeersongeval op de N375 ter hoogte van Meppel. Ter plaatse troffen agenten 29-jarige man uit Nieuwleusen aan en een 40-jarige man uit Ruinen. De automobilist uit Nieuwleusen reed vanaf de afrit A32 linksaf de N375 op. De man was gestopt om enkele andere auto's voorrang te verlenen. Nadat er volgens hem geen verkeer meer aankwam, reed de man links de rijbaan op. Een botsing met de automobilist uit Ruinen, die vanuit Meppel naderde, was het gevolg. Deze sloeg met zijn busje over de kop en kwam door de klap weer op zijn vier wielen terecht. De man uit Ruinen had last van een zere vinger. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Beide voortuigen zijn afgesleept en de wegbeheerder was aanwezig om de weg schoon te maken. (07-159881)

Politie onderzoekt inbraak in schaftkeet

HOOGEVEEN - De politie verricht onderzoek naar een inbraak in een schaftkeet die geplaatst is aan de Korenstraat. Er zijn twee gasflessen en wat los gereedschap weggenomen. (07-159770)

Politie houdt automobilist aan

WASPERVEEN - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 46-jarige man uit Vledder aangehouden wegens het weigeren van een blaastest op het Westeinde. De man was verwikkeld geraakt in een eenzijdig verkeersongeval en zijn auto was daarbij met de neus in een sloot beland. Ter plaatste wilden agenten een blaastest bij de man afnemen omdat hij naar alcohol rook. De man weigerde mee te werken en werd aangehouden. (07-159944)

Politie controleert op alcohol

HOOGEVEEN - De politie heeft maandagavond op Het Haagje een alcoholcontrole gehouden. Agenten hebben in totaal 123 blaastesten afgenomen. Niemand was in overtreding en iedereen kon zijn weg vervolgen. (07-159923)

Politie onderzoekt inbraak in school

ASSEN - De politie onderzoekt een inbraak in een schoolgebouw aan de Bremstraat. De daders zijn het gebouw binnengekomen door een ruit van een deur in te slaan. De daders hadden het voorzien op de computers en bijbehorende beeldschermen. De politie onderzoekt de zaak. (07-159959)

Politie ontdekt hennepkwekerij
ASSEN - De politie heeft maandagavond in een woning aan de Smetananlaan een hennepkwekerij ontdekt. In de woning trof de politie de in werking zijnde kwekerij met ongeveer 225 plantjes aan. De planten en alle apparatuur is in beslag genomen en worden vernietigd. De politie is nog op zoek naar de bewoner van het pand. (07-159945)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Robert-Jan Valkema, telefoon 0592 451280.