Persberichten Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht, 17-07-2007

Alcoholcontrole

OUDEWATER / MONTFOORT / WOERDEN In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 juli werd tussen 00.30 uur en 03.30 uur op meerdere plaatsen op alcohol gecontroleerd.

De controles vonden plaats op de Vierbergeneweg in Oudewater, de Provincialeweg in Montfoort en de Europabaan in Woerden. Negenentwintig automobilisten moesten een blaasproef afleggen. Geen van hen had te veel gedronken.

Blikseminslag

MAARSSEN Op maandagavond 16 juli sloeg de bliksem in een woning in, met een brand tot gevolg.

Rond 20.15 uur sloeg de bliksem in de zolder van een hoekwoning aan het Fazantenkamp in. Door de inslag ontstond een brand op zolder. De aanwezige bewoners konden zich tijdig in veiligheid brengen en werden door de buren opgevangen.

De brandweer kwam met twee bluswagens en een ladderwagen ter plaatse. Door de politie werd de omgeving afgezet. De vlammen sloegen bij de aankomst van de hulpdiensten uit het dak. De brandweer kon na een half uur het sein brand meester geven. Door brandweerlieden werden twee katten uit de woning gered.

De woning liep zware brand-/rook-/roet- en waterschade op. Een medewerker van de stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners te helpen bij het zoeken van vervangende woonruimte en bij de schadeafwikkeling.

Franse winkeldief

MAARSSEN Op maandag 16 juli werd een Franse jongeman op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond 16.00 uur betrapte een medewerker van een winkel aan het Bisonspoor een jongeman op de diefstal van een nieuwe portemonnee. Hij hield de verdachte, een 18-jarige jongeman uit Grandfresnoy (F), aan en droeg hem even later aan de politie over.

De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Hij bekende de diefstal van de portemonnee. De jongeman kreeg een boete van 135. Nadat die was voldaan, mocht hij het politiebureau verlaten en zijn vakantie voortzetten.

Frontaal

BREUKELEN Op maandag 16 juli kwamen een fietser en bromfietser frontaal in botsing met elkaar. De fietser raakte gewond.

Rond 12.30 uur reed een 21-jarige man uit Loenen met zijn bromfiets over het fietspad aan de Straatweg, komende uit de richting van Breukelen en gaande in de richting van Maarssen. In een onoverzichtelijke bocht hield hij niet genoeg rechts. Daardoor kwam hij frontaal in botsing met een hem tegemoetkomende fietser, een 63-jarige man uit Berlijn (D).

De Duitser werd met vermoedelijk een gebroken linkerhand per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Achteruit

MIJDRECHT Een 49-jarige bromfietsster uit De Hoef raakte op maandag 16 juli gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 12.15 uur reed een 22-jarige automobilist uit Mijdrecht op de A. C. Verhoefweg achteruit een afrit af. Daarbij zag hij de 49-jarige bromfietsster over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg.

De bromfietsster botste tegen het rechterachterportier van de auto en kwam ten val. Zie liep meerdere snijwonden aan armen en benen, een gebroken pols en een wond aan haar kin op. Zij is per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.