Persberichten Eemland Zuid, 10.20 uur

Utrecht, 17-07-2007

Hennepplantage opgerold

AMERSFOORT Maandagmiddag heeft de politie een hennepplantage opgerold aan de Elly Takmastraat.

De politie had informatie over een mogelijke plantage. In de woning troffen agenten in een kweekruimte twintig hennepplanten en ongeveer 250 gram gedroogde toppen aan.De apparatuur en de hennep is in beslag genomen. De eigenaar, een 26-jarige vrouw uit Amersfoort, is aangehouden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Poging doodslag

AMERSFOORT Maandagmiddag reed een auto in op een vrouw op een snorfiets. Door tijdig te remmen kon de vrouw de aanrijding voorkomen.

Een 39-jarige vrouw had haar kind van school gehaald en reed om 14.50 uur met haar snorfiets over de Woestijgerweg. Bij de kruising met de Everard Meijsterweg stopte ze voor de voorrangsweg. Aan de linkerkant stond een auto stil, dus de vrouw trok weer op. Op dat moment trok de auto fel op en dreigde een aanrijding. Door snel te remmen kon de snorfietster een aanrijding voorkomen. De auto stopte voorbij de kruising en uit beide ramen werd een middelvinger opgestoken, waarna de auto verderreed. De 39-jarige vrouw deed bij de politie aangifte van poging doodslag. Omdat op genoemd tijdstip veel moeders hun kinderen van school haalden, zijn er mogelijk getuigen van het incident. Zij worden verzocht conctact op te nemen met de politie in Amersfoort via telefoonnummer 0900-8844.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Maandagmiddag is een 16-jarig meisje uit Amersfoort aangehouden voor winkeldiefstal.

Om 18.15 uur hield de beveiligingsmedewerker van een winkel aan de Hellestraat de 16-jarige dievegge aan. Zij had enkele levensmiddelen meegepakt zonder deze af te rekenen. De politie nam de aangehouden verdachte over en heeft haar meegenomen naar het politiebureau. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Vandaal verwond zichzelf

AMERSFOORT Maandagavond raakte een 50-jarige man uit Amersfoort gewond toen hij bij een horecagelegenheid aan de Utrechtseweg een ruit vernielde.

Om ongeveer 21.00 uur gedroeg de man zich hinderlijk in de horecagelegenheid en de eigenaar begeleidde hem naar buiten. Eenmaal buiten sloeg de 50-jarige Amersfoorter een ruit van de zaak kapot. Hij liep hierbij een flinke verwonding aan zijn arm op. Een ambulance heeft de man naar het Meander Medisch Centrum vervoerd voor behandeling. De politie zal proces-verbaal opmaken voor vernieling.