Persberichten Lekstroom, 10.10 uur

Utrecht, 17-07-2007

Geen rijbewijs

VIANEN - Een 20-jarige automobilist uit Zevenhuizen (Zh) werd op maandagavond 16 juli van de snelweg A2 gehaald.

Tegen middernacht zagen agenten de Zevenhuizer over de snelweg A2 bij Vianen rijden. Zijn auto viel op omdat de verlichting niet goed werkte. De agenten vroegen via de meldkamer het kenteken na. De APK van het voertuig bleek te zijn verlopen. De Zevenhuizer werd daarop aan de kant gedirigeerd.

De automobilist kon echter zijn rijbewijs niet laten zien. Dat bleek begin juni te zijn ingevorderd omdat hij toen veel te veel alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Tegen de Zevenhuizer is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Tevens kreeg hij bekeuringen voor de defecte verlichting en de verlopen APK.

Bliksem

LOPIK - Op maandagavond 16 juli sloeg de bliksem in een woning in. Niemand raakte gewond.

Rond 19.55 uur sloeg de bliksem in de zolder van een woning aan de Zomerkade in. Door het natuurgeweld ontstond een gat in het dak. Op de zolder begon het te smeulen met een behoorlijke rookontwikkeling tot gevolg.

De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat er daadwerkelijk brand ontstond. Medewerkers van de Stichting Salvage kwamen naar de woning om de bewoners bij de verdere afwikkeling bij te staan.

Geen voorrang

VIANEN - Doordat een automobilist op maandag 16 juli geen voorrang verleende, botsten twee auto's op elkaar.

Rond 17.40 uur reed een 41-jarige automobilist uit Vianen over de Lange Dreef in de richting van Hagestein. Op de kruising met de Korte Dreef verleende een automobilist die van rechts kwam geen voorrang aan de op een voorrangsweg rijdende 41-jarige Vianees. De 41-jarige man ging vol in de remmen om een aanrijding te voorkomen. Dat lukte, maar een 19-jarige automobilist eveneens uit Vianen, die achter hem reed, kon zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen. De 19-jarige man botste op de achterzijde van de auto van de 41-jarige man.

Bij de 41-jarige man zat een 29-jarige vrouw uit Vianen in de auto. Zij raakte gewond en werd met mogelijk rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist die geen voorrang verleende, is doorgereden.

Motorrijder gewond

NIEUWEGEIN - Op maandag 16 juli raakte een motorrijder gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 15.30 uur reed een 23-jarige motorrijder uit Culemborg over de Noordstedeweg, komende uit de richting van de rotonde aan de Sluyterslaan. Voor hem reed een 41-jarige automobilist uit Nieuwegein. Ter hoogte van de Schakelstede sloeg de automobilist linksaf. De motorrijder zag te laat dat de auto voor hem vaart minderde, botste tegen de linkerachterkant van de auto en kwam ten val.

Door de val raakte de Culemborger gewond aan zijn schouder. Hij is per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De motor is door een takelbedrijf afgevoerd. De auto liep slechts lichte schade op.

Blauwe zone

IJSSELSTEIN - Bij een controle in de blauwe zone in de binnenstad werden op maandag 16 juli tussen 15.00 uur en 16.15 uur zestien bekeuringen uitgeschreven voor het niet aanwezig hebben van een parkeerschijf of een verlopen parkeertijd.